Verdens bedste brownie

I 7 år har min mand efterspurgt en lækker brownie, magen til den, som den vi fik serveret i en cafe-togvogn i Islamabad, da vi boede i Pakistan.

Jeg har lavet mange brownies – og det er blevet til en hel del lækre “forsøg” – Men først nu er denne blevet godkendt – som det han kalder “verdens bedst brownie –  lige som den vi fik i togvognen…”

Den serveres med en en lækker blød vaniljeis – måske lidt lun… MUMS den smager godt.

“Verdens bedste brownie” er ikke svær at lave – på ganske kort tid og med få ingredienser har du den perfekte dessertkage…

Godt produkt når du laver “verdens beste brownie”

Jeg har her valgt at bage “verdens bedste brownie” med mandlemel istedet for almindelig mel – men du kan sagtens anvende almindelig mel, hvis du foretrækker det.

Brownieform

Brownieformen finder du i min webshop med Bageudstyr – klik på billedet for at gå til min webshop

Jeg smelter smør i en lille gryde og tager det af varmen – efter et par minutter tilsætter jeg det groft hakkede chokolade og lader det smelte i smørret.

I en skål pisker jeg sukker og æg godt – Mandelmel og de øvrige tørre ingredienser blandes inden de tilsættes sukkermassen – Vent med nødderne, da de skal drysse på toppen inden du bager din “verdens bedste brownie”

Når sukkermassen er godt blandet med melblandingen hældes de over i en firkantet springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne er sprøjtet med Wiltons bagespray.

Kagen drysses med de grofthakkede paranødder – Du kan vælge at bruge hasselnødder.

 

MASSER AF BAGEUDSTYR PÅ TILBUD I MIN WEBSHOP LIGE NU! – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

 

Verdens bedste brownie

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 16
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 125 g smør
  • 100 g groft hakket chokolade (70%)
  • 2 æg
  • 300 sukker
  • 60 g mandelmel
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 50 g groft hakket nødder – jeg brugte paranødder, men hasselnødder kan også bruges

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør og tag det af varmen
  2. Tilsæt det groft hakkede chokolade til smørret og lad chokoladen smelte
  3. I en en skål piskes æg og sukker godt
  4. Bland de øvrige ingredienser – bortset fra nødderne – og tilsæt sukkerblandingen
  5. Rør godt
  6. Høld dejen op i en firkantet springform, hvor bunden er dækket med bagepapir og siderne er sprøjet med bagespray
  7. Fordel dejen og drys med de hakkede nødder
  8. Bages ved 175 grader C i 20-25 minutter – ikke længere…
  9. Sæt kagen køligt og skær i 16 stykker, når den er kold
  10. Serveres med en dejlig vaniljeis

Udgivet den af

Kommentarer: 11

  1. Hanne Lund 22. februar 2015 at 18:13 Reply

    Den ser lækker ud det må jeg prøve en dag.

  2. Hanne Lund 22. februar 2015 at 18:13 Reply

    Den ser lækker ud det må jeg prøve en dag.

  3. Gitte Helene Schmidt 22. februar 2015 at 18:26 Reply

    Lækkert…Skal helt sikkert prøves…..:-)

  4. Henriette Lorenz 22. februar 2015 at 19:44 Reply

    Uhmm lækkert skal der slet ikke bruges noget bagepulver eller andet hævemiddel ?

  5. Lone Præstiin Hansen 22. februar 2015 at 19:53 Reply

    skal helt sikkert prøves…….

  6. Lene Merry Jensen 22. februar 2015 at 21:22 Reply

    Danielle tro Kasper vil blive glad for den kage her

  7. Jette Svendsen 23. februar 2015 at 15:58 Reply

    Kan man erstatte æg med noget andet, da jeg ikke kan tåle æg?

  8. Christina Wagner Kikkenborg 23. februar 2015 at 15:31 Reply

    Får lyst

  9. Gitte Lauritzen 31. januar 2016 at 12:34 Reply

    Formens størrelse er så vigtig. Hvor stor står der intet om

  10. Dorte Juel Raun 19. april 2016 at 09:47 Reply

    Prøvet og skuffet over du ikke angiver springformens størrelse. Jeg lavede dobbelt portion og brugte ovnens bradpande – den blev alt for flad ØV!

  11. Pia Nyborg Albrechtsen 8. juni 2016 at 06:21 Reply

    Jeg bruger en for på ca. 24 x 24 cm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *