Vanilje cupcakes – Klassisk cupcake der kan varieres

Vanilje cupcakes – Den helt rigtige klassiske version, som selvfølgelig kan varieres på vildt mange måder.

Forslag til variationer af vanilje cupcakes

  • Erstat lidt af melet med kakao
  • Tilsæt lidt revet appelsinskal eller citronskal
  • Læg et stykke fyldt chokolade ned i dejen
  • Tilsæt lidt bær eller frugt til dejen
  • Pensl de lune vanilje cupcakes med en sirup med smag – fx. citron sirup

Sådan laver jeg vanilje cupcakes

Jeg starter med at tænde ovnen på 175 grader C – almindelig ovnvarme, da det er bedst når du bager kager. Varmluft kan nemlig få dine kager til at hæve skævt, så de ikke bliver så pæne.

Når ovnen er tændt gør jeg cupcake formen klar med 12 papirforme, så den er klar til at blive fyldt når min dej er færdigrørt.

Dernæst finder jeg alle ingredienser og vejer dem af.

Så piskes smør, æg og vaniljearoma til det er let og luftigt, meget gerne i 5 min. Æggene tilsætter jeg et ad gangen og sørger for at de er godt pisket ind i smørmassen inden jeg tilsætter det næste.

Til sidst blander jeg mel, bagepulver og et nip salt – og ja, du læste salt. Jeg tilsætter salt til de fleste af mine kager, da jeg syntes det fremmer smagen.

Melblandingen vender jeg ned blot ned i dejen indtil den er helt fordelt – ikke piske, for så kan du risikere at fjerne den luft, som æggene har tilføjet dejen.

Dejen fordeler jeg med en mekanisk iskugle ske, da det lige passer med en skefuld i hver af muffinsformene. Fordelen ved den mekaniske iskugle ske er også at jeg ikke får dej ud over hele cupcake formen.

Bagetiden har jeg sat til 20 minutter, men det er vejledende, da ovne er forskellige. Du kan starte med 15 minutter og så følge med, så de ikke får for meget.

Tjek også min web-shop med bageudstyr hvor du finder et kæmpe udvalg af muffinsform og ALT det du skal bruge når du bager både brød og kager

Se foreksempel denne smarte transportkasse, når du skal have cupcake eller muffins med på farten – Den finder du lige HER

Se hvor hvordan jeg tyller smukke blomster i smørcreme 🙂

Vanilje cupcakes

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 12
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • ½ tsk vanilje aroma
  • 3 æg
  • 150 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør, sukker og vanilje aroma til en let luftig masse
  2. Tilsæt æggene – et ad gangen
  3. Pisk godt
  4. Bland mel, bagepulver og salt
  5. Vend det i dejen
  6. Sæt 12 papirformene i cupcake formen
  7. Fordel din dej med en mekanisk iskugle ske
  8. Bages ved 175 grader C i ca. 20 min

Udgivet den af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *