Sund kage

Sund kage – De fleste af os elsker kage, men vil også gerne være sunde. Denne kage er bagt med stevia i stedet for sukker og banan i stedet for fedt. Det meste af melet er erstattet af havregryn og mandelmel.

Kagen er fyldt med æbler og det giver en naturlig blødhed – kombineret med smagen af kanel og mandel… Sundt, og lækkert 🙂

Sund kage

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 12
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 40 g stevia rørsukker blanding (kan købes i Super Brugsen)
  • 1 stang vanilje
  • 100 g havregryn
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g mandelmel
  • 1 tsk kanel
  • 150 g mel
  • 1 banan
  • 2 æbler
  • Mandelflager

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og steviasukker sammen med kornene fra 1 stang vanilje
  2. Mos bananen og tilsæt den til æggeblandingen
  3. Bland havregryn med bagepulver, salt, mandelmel, kanel og mel
  4. Tilsæt melblandingen og rør til en ensartet masse
  5. Skær æblerne i små tern og tilsæt dem
  6. Fordel den sunde kage i 12 smurte muffinsforme – drys med mandleflager (smør dine forme lidt, da kagen ellers vil hænge fast i formen – grundet det lave indhold af fedt)
  7. Bages ved 175 grader C i ca. 20 min

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Kommentarer: 10

  1. Helle Jørgensen Lund 21. oktober 2013 at 17:14 Reply

    40g Stevia. Hvad er det for en type Stevia du bruger? Jeg bruger Stevia sweet drys let (pulver). Der står at 5g drys let svare til50g sukker. Så er 40g Stevia lige pludselig meget.

  2. Opskrift-kage.dk 22. oktober 2013 at 20:29 Reply

    Hej Helle,
    Den jeg har brugt til denne opskrift hedder "Orgianl Stevia Sukker" – Købt i Super Brugsen. Søder 5 gange mere end almindelig sukker, så mængden i denne opskrift svarer til 200 g almindelig sukker.
    Hilsen Pia 🙂

  3. Helle Jørgensen Lund 22. oktober 2013 at 21:49 Reply

    Hej Pia. Tak for svar 😉 jeg prøver.

  4. Aase Graversen 16. februar 2014 at 11:21 Reply

    Hvorfor skal der kanel i rigtig meget, hvad kan man bruger istedet, jeg kan ikke tåler det, hæver op i halsen

  5. Susanne Rasmussen 16. februar 2014 at 13:19 Reply

    UHMMM lyder lækkert, det skal prøves.

  6. Ellen Bækhøj Abildtrup 16. februar 2014 at 17:31 Reply

    du undlader da bare kanelet, eller bruger noget andet du kan lide, eks nelliker, lakridspulver osv

  7. Rikke Spangsberg Pedersen 16. februar 2014 at 19:15 Reply

    Hvor kan man købe stevia sukker?

  8. Aase Graversen 17. februar 2014 at 16:08 Reply

    Tak Ellen det vil jeg prøve , lakridspulverv 🙂

  9. Sonja Karstoft 5. august 2014 at 02:50 Reply

    kan det passe, at stevia kan piskes sammen med æg? jeg har engang prøvet at piske attwel sammen med æg, og det klumpede.

    • Pia Albrechtsen 8. august 2014 at 17:52 Reply

      Den stevia sukker jeg har brugt til denne opskrift hedder “Orgianl Stevia Sukker” Stevia rør sukker blanding – Købt i Super Brugsen. Søder 5 gange mere end almindelig sukker, så mængden i denne opskrift svarer til 200 g almindelig sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *