Store havregrynskager med chokolade

Store havregrynskager med chokolade – en super lækker “småkage” eller cookie, som bare er den helt ultimative kage til eftermiddagskaffen eller -theen.

Opskriften er enkelt og lige til at gå til, med ganske almindelige ingredienser, som de fleste af os har i køkkenet. Dine store havregrynskager med chokolade kan være klar til ovnen på kun 20 min.- hurtigt og nemt 🙂

Havregrynskager

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 16
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 125 g smør
  • 225 g sukker
  • 1 æg
  • ½ tsk vaniljearoma
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 125 g mel
  • 225 g havregryn
  • ½ tsk salt
  • 150 g chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og sukker godt sammen
  2. Tilæt æg og vaniljearoma
  3. Bland mel, havegryn, natron, bagepulverog salt, rør det i dejen
  4. Hak chokoladen groft og tilsæt
  5. Ælt dejen godt
  6. Del dejen i 16 stykker og tril til kugler – du kan også bruge den smarte mekaniske isske
  7. Sæt kuglerne på en beklædt bageplade – med god afstand
  8. Tryk hver kugle lidt flad
  9. Bages ved 175 grader C i ca. 15 min. (alm.ovn)
  10. Køles af på en rist

Udgivet den af

Kommentarer: 3

  1. Alice Østergaard 16. november 2015 at 20:45 Reply

    Hvad er vaniljearoma?

  2. Kirsten Broch 17. november 2015 at 12:58 Reply

    ser lækre ud kan jeg printe den ud ?

  3. Agarthe Hansen 8. december 2015 at 22:01 Reply

    Vaniljearoma er en lille flaske med flydende væske som dufter af Vanilje, den kan købes næsten i alle butiker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *