Store bløde rugboller med chokolade

Rugboller med chokolade er perfekte som formiddagsmad i både skole, børnehave og på job.

Jeg har den seneste tid bagt og eksperimenteret ret meget meget med FiberHUSK® i mit bageværk. FiberHUSK®giver et mere luftigt brød. Hæveevnen bliver bedre og brødet kan holde sig frisk meget længere. Tilmed får du en bonus af ekstra fibre i dit eget hjemmebagte brød – som her, rugboller med chokolade.

Jeg køber mit FiberHUSK® i Super Brugsen, og er ret sikker på, at det findes på hylden i de fleste supermarkeder.

Her er en lille “smagsprøve” på produkter – Se mange flere lige her: http://nyborgs-room.com/

Alu-forme

Klik på billedet og find et udvalg af alu-fome

Bageform, bog

Klik på billedet og find et stort udvalg af 3D forme

springform-sæt

Klik på billedet og find et stort udvalg af springforme

Rugboller med chokolade

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 10
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 6 dl vand
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 spsk FiberHUSK®
  • ½ spsk salt
  • 225 g groft rugmel
  • 300 g mel
  • 150 g mørk chokolade, groft hakket

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lune vand
  2. Tilsæt sirup, FiberHUSK® og salt
  3. Både det grove rugmel og det almindelige mel tilsættes lidt ad gangen
  4. Ælt dejen i minimum 10 min – gerne i røremaskinen
  5. Tilsæt det groft hakkede chokolade
  6. Rør indtil chokoladen er fordelt
  7. Hæld dejen ud på en godt meldrysset bord
  8. Drys mel over og rul dejen lidt ud
  9. Del dejen i 10 stykker med din dejskærer og løft dine rugboller over på en beklædt bageplade
  10. Lad dine store rugboller med chokolade hæve under et klæde i ca. 60 min
  11. Bages ved 225 grader i ca. 20 min.

Udgivet den af

Kommentarer: 5

  1. Bente Anette Enevoldsen 17. august 2015 at 17:36 Reply

    Fiberhusk kan det godt udelades i opskriften

  2. Bente Anette Enevoldsen 17. august 2015 at 17:39 Reply

    Skal den spises som den er eller deles med smør på

  3. Jane Becker Sørensen 19. august 2015 at 19:06 Reply

    Vil også gerne vide om fiberhusk kan undlades, eller erstattes med noget andet?

  4. Karina Hansen 6. september 2015 at 19:29 Reply

    Kan chokoladen ikke undlades og erstattes af gulerødder ?

  5. Suzette Bojsen Arentoft 7. august 2016 at 12:15 Reply

    Hvordan bliver bollerne så fine mørke?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *