Støbte flødeboller med lakrids

Skønne og smukke støbte flødeboller med marcipanbund og lakridsskum – Der bliver 24 små støbte flødeboller af denne portion.

Jeg har flere gange lavet flødeboller og syntes det kan være svært og lidt af en kunst at få lavet nolge flotte flødeboller – Det går oftest super godt, når der laves bunde og skum, men når jeg skal overtrække dem med chokolade bliver jeg udfordret lidt.

Derfor har jeg denne gang lavet dem i en lidt anden rækkefølge og er nu startet med at lave chokoladen.

Jeg har en skøn silikoneform fra Mette Blomsterberg, hvor der er 24 smukke forme i – i en lille fin størrelse, der passer perfekt til små støbte flødeboller. Med små flødeboller er det jo lidt mere legalt at spise mere end en 🙂

ALTID BILLIG FRAGT – OG MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

støbte flødeboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 24
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: kage

Ingredienser:

  • 100 g marcipan
  • 400 g chokolade
  • 200 g sukker
  • 3/4 dl vand
  • 3 æggehvider
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1-2 spsk lakridspulver – alternativt frysetørrede jordbær eller hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Rul 100 gram marcipan ud til en diameter på 2½ cm (skal passe ned i formen – samtidig med at der er plads til chokoladen i kanten)
  2. Skær 24 lige tykke skiver (ca ½ cm) – læg dem på en beklædt bageplade
  3. Bages ved 175 grader C i ca. 5 min
  4. Lad bundene køle af
  5. Hak chokoladen fint
  6. 2/3 del af chokolade smeltes i vandbad – under middel varme
  7. Ved brug af termometer skal temperaturen være 50 grader C
  8. Hæld det smeltede chokolade over den sidste 1/3 af chokoladen og lad det smelte sammen, under omrøring.
  9. Den optimale temperatur for mørk chokolade er 31 grader C og for lys chokolade er den 30 grader C, mens den for hvid chokolade er 29 grader C
  10. Fordel det meste af chokoladen i formene og drej formen godt rundt, så chokoladen fordeler sig – helt op til kanten. Når chokoladen har sat sig lidt kan du vende formen på hovedet og lade det overskydende chokolade dryppe af på et stykke bagepapir (jeg stillede formen på 4 små glas i hjørnerne) Skrab det overskydene chokolade af, så du får en nogenlunde lige kant på dine støbte flødeboller.
  11. En anden måde kan være at pensle chokoladen i formene lidt ad gangen – flere gange
  12. Lad chokoladen sætte sig helt
  13. Kog sukker og vand i et par minutter indtil det er lidt gylden i kanten – under omrøring
  14. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkermassen lidt ad gangen imens du pisker
  15. Pisk i mindst 10 minutter – gerne 15 min
  16. Tilsæt vaniljesukker og lakridspulver og rør til det er fordelt
  17. Kom dit flødebolleskum i en sprøjtepose og kom lige så meget skum i der kan være – sørg dog for at der er plads til bunden efterfølgende
  18. Placer dine bunde ned i formene og pensel med smeltet chokolade, så du får lukket dine støbte flødeboller
  19. Lad dem køle – Vend formen på hovedet og tryk forsigtigt ud af formen
  20. TIPS – har du skum tilovers – sæt dem i toppe og bag ca en time ved 100 grader og du har lidt lækre lakrids kys

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Kommentarer: 6

  1. Helle Sørensen 19. juli 2014 at 07:51 Reply

    Det er da smart 🙂

  2. Elizabeth Kjær 19. juli 2014 at 10:57 Reply

    Helst med hindbær 🙂 kom bare frisk til Annisse, så sørger jeg for noget at skylle dem ned med 🙂 Go` ferie 😉

  3. Rene Nielsen 19. juli 2014 at 12:04 Reply

    ser godt ud søs

  4. Line Laursen 4. august 2014 at 15:16 Reply

    Hvor længe kan disse flødeboller holde sig?? hvis de bliver lavet med hvid chokolade??

    • Pia Albrechtsen 4. august 2014 at 18:58 Reply

      Hej Line, Jeg ville gemme dem op til 4-5 dage, men de kan sikkert holde sig længere, da de jo indeholder en del sukker. Dog har jeg aldrig oplevet at have flere tilbage efter 1. dag 🙂 Hilsen Pia

  5. Paul Henriksen 28. december 2015 at 06:11 Reply

    de er meget søde kan mindre sukker og mere æg ikke bruges????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *