Sprøde og lette pebernødder

Her får du opskriften på de lækreste sprøde og lette pebernødder. Her kalder vi dem drillenissens pebernødder, da de har sin helt egen historie.

Hvert år i december får vi hver en drillenisse tildelt på mit arbejde – og sidste år fik jeg serveret de lækreste, sprøde og lette pebernødder, jeg til dato havde smagt. Efter kun et par dage fik jeg så også opskriften.

I år skulle det så være de pebernødder jeg skulle bage. Hold da op hvor er de bare gode. De minder lidt om de gameldaws pebernødder, som man kan købe. Altså i konsistensen – knasende, sprøde og super lette. Dog vil jeg sige at smagen slår alle de pebernødder har tidligere har bagt eller smagt.

Jeg skylder derfor drillenissen Gitte et stort tak for den lækre opskrift 🙂

PS: Disse sprøde og lette pebernødder er helt uden æg og mælk

Sprøde og lette pebernødder og andre julekager

Hvis du mangler inspiration til at bage julekager, vil jeg anbefale et kik på de andre juleopskrifter jeg har her på siden – De finder alle juleopskrifterne lige her: http://opskrift-kage.dk/category/kager/julekager/

Peberkager

Klik på billet og find opskriften på de lækreste peberkager

Kransekage

Klik på billedet og find opskriften på kransekagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALTID BILLIG FRAGT OG MASSER AF GODE TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

 

Stort udvalg af bageartikler til julekagerne – Se hele udvalget i kategorien “JUL” lige her: http://nyborgs-room.com/product-category/tema/jul/

Julemandsform

Klik på billedet og find denne skønne juleform

Muffinsforme

Muffinsforme med skønt julemotiv

Klejnerulle

Klik på billedet og find denne klejnerulle

Sprøde og lette pebernødder

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 500 g mel
  • 2 tsk hjortetaksalt
  • 1 tsk ingefær
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk kanel
  • 125 g margarine

Fremgangsmåde:

  1. Kom sukker og vand i en gryde
  2. Sæt gryden over svag varme indtil sukkeret er opløst – det må ikke koge
  3. Lad sukkervandet køle lidt af
  4. Bland mel med hjortetaksalt, ingefær, stødt nellike og kanel
  5. Tilsæt melblandingen sammen med det bløde margarine
  6. Rør dejen ensartet
  7. Lad dejen stå på køl i ca. 30 min
  8. Tril små pebernødder – de hæver meget under bagningen
  9. Bages ved 180 grader C (varmluft) i ca. 10 min
  10. Køl dine sprøde og lette pebernødder af på en rist

Udgivet den af

1 kommentar

  1. Agarthe Hansen 8. december 2015 at 21:40 Reply

    Den blanding har jeg aldrig prøve før, så skal den prøves

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *