Rustikke speltboller

Skønne rustikke speltboller, her bagt på en bagesten, er både luftige og lækre.

Hele hemmeligheden bag luftige boller er æltning, æltning, æltning – Ja, det kan ikke siges nok. Disse speltboller er æltet i maskinen i 10 min for at sikre at gluten’en i melet kan nå at udvikle sig.

Speltbollerne her har efterfølgende fået lov til at hæve i 45 min

Når jeg har sat dejen til hævning tænder jeg ovnen – I ovenen har jeg lagt min bagesten på en rist. Det er vigtigt at den er i ovnen imens ovenen varmer op. Temperaturen er høj, 250 grader C (almindelig ovnvarme) – Både ovn og sten skal være helt varm ved endt hævetid.

Efter end hævetid hælder jeg forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord – Drysser med lidt mel på toppen.

Vend en bageplade på hovedet og læg et stykke bagepapir på – Jeg vender bagepladen på hovedet, da det så er nemmere at flytte bagepapiret med bollerne over på min glohede bagesten, som allerede ligger i ovnen.

Bemærk at dejen skal være let klistret.

TIP: Prøv at tilsætte bageenzymer – og du vil opleve at hæveevnen forbedres, så dine boller bliver ekstra lette. Samtidig forlænges brødets holbarhed – Køb bageenzymer HER

Gode produkter når du bager rustikke speltboller

Dejskærer

Dejskærer – Et fantastisk redskab når du bager brød og boller – Find den i min web-shop – KLIK HER

Bagesten

Bagesten – Sikrer en høj og ensartet varme når du bager brød og boller – Find den i min Web-shop – KLIK HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Både bagesten og dejskæreren er uundværlig i dette tilfælde. Har du ikke allerede en bagesten og/eller en dejskærer kan de naturligvis købes i min web-shop med køkken- og bageudstyr http://nyborgs-room.com/

MERE END 30 GODE TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP LIGE NU! – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

Speltboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 10
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • ½ dl oliven olie
  • 550 g speltmel

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lune vand
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i min. 10 min
  3. Lad dejen hæve i 45 min
  4. Sæt bagestenen på risten og ind i ovnene
  5. Tænd ovnen på 250 grader
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord
  7. Drys med mel
  8. Del dejen i 10 stykker med din dejskærer
  9. Løft forsigtigt dine spelt boller over på en bageplade med bagepapir (nemmest hvis bagepladen vender på hovedet)
  10. Når både ovn og stenpladen er helt varm skubbes bagepapiret med dine spelt boller over på bagepladen
  11. Bages ved 250 grader C i 15

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

1 kommentar

  1. Jette Mortensen 14. marts 2015 at 01:24 Reply

    Ser godt ud, det skal proeves. ;0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *