Rugkiks

Lækre sprøde hjemmelavede rugkiks – et sikkert hit til ostebordet eller som en lille sød hilsen i madpakken.

Det er nemt og forholdsvis hurtigt at lave sine egne hjemmelavede rugkiks. Ønsker du at nyde dem som en snack, kan du med fordel tilsætte lidt kommen eller drysse med salt eller måske et drys chili.

Gode produkter når du bager rugkiks

Udstikker og stempel

Udstikker og stempel i én – 3 stk – KLIK på billedet og find dem i min web-shop

Stempel

KLIK på billedet og find stemplet i min web-shop med køkken- og bageudstyr

Stempel2

KLIK på billedet og find stemplet i min web-shop med køkken- og bageudstyr

rugkiks2

Her har jeg brugt udstikkersættet – Udstikker og stempel i én

 

 

 

 

 

 

 

 

ALTID BILLIG FRAGT – OG MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

 

 

 

Jeg har her valgt at udstikke og præge mine rugkiks – fordi jeg syntes det er sjovt 🙂

Jeg har bl.a. brugt en almindelig rund udstikker på 6 cm i diameter – efterfulgt af et stempel. Til stemplet findes der 4 forskellige motiver ‘love you’, ‘home made’, ‘eat me’ og ‘rensdyr’- Du finder stemplet i min web-shop lige her: http://nyborgs-room.com/produkt/smaakage-stempel/

Ud over stemplet var jeg nød til at prøve sættet med de tre forskellige former og motiver  ‘thank you’, ‘love’ og ‘best wishes’ – Helt perfekt, hvis du elsker at lave små overraskelser i madpakken – Disse udstikkere/stempler (udstikker og stempel i en) finder du lige her: http://nyborgs-room.com/produkt/smaakage-stempel-2/

Rugkiks

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 50-75
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 225 g rugmel
  • 225 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 150 g smør
  • 1½ dl mælk
  • Evt. kommen, salt eller chili

Fremgangsmåde:

  1. Rør rugmel, mel, bagepulver, salt og sukker sammen
  2. Hvis du ønsker at tilsætte kommen røres den i nu
  3. Tilsæt smør i små stykker samt mælken
  4. Ælt dejen ensartet
  5. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse
  6. Udstik og stempel dine små rugkiks
  7. Hvis du ønsker et drys salt eller chili – drys da inden du bager dem
  8. Bages ved 225 grader C i 8-9 min
  9. Lad dem køle af på en rist

Udgivet den af

1 kommentar

  1. Eva Høeg 4. januar 2015 at 15:34 Reply

    Uha…de blev faktisk rigtig gode selv om jeg nok fik lavet dem lidt for tykke. Jeg valgte at bruge kommen, det giver lige et ekstra pift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *