Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej – Et lækkert rugbrød eller skolerugbrød der er lige så hurtig at tilberede som grovboller. Tilsæt kerner og de frø du allerbedst kan li’.

Mine børn elsker at få dem med som formiddagsmad i skolen – jeg bager dem i en mini rugbrødsform, som laver de fineste små brød – Mini rugbrødsformen finder du i min bage butik lige her: http://nyborgs-room.com

Hvis du ønsker sprøde brød skal du lade brødet køle af på en rist – Hvis du ønsker et blødt brød, skal du lade det køle lidt af i formen.

Altid masser af gode TILBUD i min web-shop med bageudstyr  – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

Rugbrød uden surdej

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 2
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 400 g skårne rugkerner
  • 4 dl vand
  • 8 dl kærnemælk
  • 50 gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl sesamfrø
  • 2 spsk blå birkes
  • 2 spsk salt
  • 300 g groft rugmel
  • 300 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Kog rugkerne 3 min i vandet – lad dem køle af til de er fingervarme
  2. Lun kærnemælken og rør gæren ud heri
  3. Bland de fingervarme rugkerner i, sammen med sukkeret
  4. Tilsæt frø/kerner, salt og mel lidt ad gangen
  5. Rør i 5 minutter – gerne i en røremaskine
  6. Lad dejen hvile i 25 min
  7. Rør dejen igen – så luften røres ud
  8. Hæld dejen i 2 smurte brødforme eller i 2 smurte browniebradepander, hvis du vil lave små skolerugbrød (eller måske en form af hver slags)
  9. Lad dine brød hvile i yderlige 30 min.
  10. Prik dine brød godt med et grillspyd – helt ned til buden af formen
  11. Bages ved 175 grader i 60 min hvis du bager store brød, eller 45-50 min hvis du bager skolerugbrød

Udgivet den af

Kommentarer: 10

  1. Doris Leth Nielsen 7. september 2013 at 08:46 Reply

    Det dufter vist af lækkert brød. Får lyst til at bage det, men bager 5 andre brød hver 14. dag. 😉

  2. Vivi Hansen 7. september 2013 at 10:43 Reply

    Ser lækre ud – skal prøves.

  3. Mille Cake Siemonsen 20. oktober 2013 at 16:56 Reply

    Jeg siger tak for opskriften , de ser da lækre ud.
    Brownie bradepanden har jeg jo købt så det er bare med at gå i gang 🙂

  4. Jeanette Zeuner 20. oktober 2013 at 17:08 Reply

    Hvor har du fundet den find pande??

  5. Mille Cake Siemonsen 20. oktober 2013 at 17:12 Reply

    Jeanette Zeuner . Her på siden Pia sælger dem 🙂 Email: pia@opskrift-kage.dk
    Telefon: 60 50 74 40

  6. Josephine Bjerregaard 24. februar 2014 at 10:00 Reply

    Hej hvor kan man købe formene henne?

  7. Josephine Bjerregaard 24. februar 2014 at 10:00 Reply

    Hej hvor kan man købe formene henne?

  8. Opskrift-kage.dk 2. marts 2014 at 11:09 Reply

    Josephine Bjerregaard
    Den skønne brownie-bradepande finder du i min web-shop med bageudstyr lige her: http://opskrift-kage.dk/produkt/brownie-bradepande/ – Lige nu er formen på tilbud og koster kun kr. 64,-
    Hilsen Pia 🙂

  9. Anni Kirsten 11. august 2014 at 06:07 Reply

    Jeg har købt en brownie form i kop og kande

  10. Dorthe Drue 10. februar 2016 at 19:05 Reply

    Det lyder lækkert, så kan det være jeg osse kan spise rugbrød uden at få ondt i maven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *