Rugboller – Lækre grovboller bagt med rug

Rugboller er et sundt indslag på morgenbordet, som alternativ til rundstykker. Server med din yndlings ost og marmelade eller blot med god dansk smør og et æg efter eget valg.

Børnene vil elske bollerne i madpakken – enten som en “gnavebolle” med tilbehør eller fyldt med yndligs pålægget.

Jeg har bagt disse rugboller med solsikkekerner og hørfrø, fordi jeg syntes disse kerner tilfører en god smag, men du kan undlade kerner eller tilsætte lige dem du har lyst til. Prøv evt. at tilsætte et par spiseskefulde blå birkes, de giver en helt fantastisk smag til disse rugboller.

Den lille gode hjæper, når du laver rugboller

Jeg har en lidt sart bordplade i mit køkken, derfor bruger jeg denne dejskraber til at dele eller skære disse boller med. Denne dejskraber laver ikke mærker i din bordplade, som når du bruger en kniv.

Find dejskraberen i min web-shop med bageudstyr lige her: http://nyborgs-room.com

Rugboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 12
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 100 g rugflager
  • 2 spsk honning
  • 3 tsk salt
  • 200 g groft rugmel
  • 300 g mel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lune vand
  2. Tilsæt rugflager, honning, salt og rugmel
  3. Rør godt sammen
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord – den er lidt klistret
  6. Drys med lidt mel oven på og rul ud i ca. 24 x 30 cm
  7. Skær 12 firkanter med din dejskraber eller -skærer
  8. Sæt firkanterne på en beklædt bageplade
  9. Lad dem hæve ca 30 min under et klæde
  10. Pensl med sammenpisket æg og drys med rugflager
  11. Bages ved 225 grader i ca 20 min

Udgivet den af

Kommentarer: 2

  1. Sussi Lena Valentina Schwaner 18. april 2014 at 19:55 Reply

    Kan man godt bytter rugflager ud med hørfrø og solsikkekerne? I så fald hvor meget skal der i af hver?

  2. Gitte Henckel 23. januar 2016 at 10:45 Reply

    Kan man ikke med fordel lade dejen hæven en gang inden dejen skæres ud og en gang bagefter ? Hvor. Gitte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *