Regnbueis lavet på kondenseret mæk

Smuk regnbueis lavet på fløde og kondensert mælk – med en bund af digestivekiks. Isen er meget nem at lave også for dig der ikke har en ismaskine. Når du laver regnbue is med kondenseret mælk får du en super lækker cremet is, som smager lidt af karamel.

I denne regnbueis har jeg valgt at indfarve i tre forskellige farver, for at give en rolig og klar regnbueis. Du kan selvfølgelig vælge flere farver, hvis du ønsker det.

Jeg har brugt pastafarver, da de giver denne regnbueis skarpe og klare farver – Pastafarve er langt mere intens i farven end frugtfarve.

På toppen af min regnbueis har jeg valt at sætte små toppe af fløde – pyntet med smukke farvede M&M’s. Når du laver dekorationen med M&M’s – så start yderst, så du sikrer at du har M&M’s nok til at nå hele vejen rundt, med samme farve.

Bunden er lavet som en traditionel digestive bund – som når du laver cheesecake. Jeg syntes digestive bunden giver lidt bid til denne regnbueis.

Gode produkter når du laver regnbueis

Som beskrevet ovenfor har jeg indfarvet min regnbueis med pastafarver – De findes i mange forskellige farver, så du kan vælge lige præcis de farver, som du syntes bedst om – til din regnbue is

Du finder naturligvis pastafarverne i min web-shop med bageudstyr – lige her: http://opskrift-kage.dk/?s=pasta

Regnbueis

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: let

Ingredienser:

  • 300 g digestive kiks
  • 150 g smør
  • 7½ dl fløde
  • 600 g kondenseret mæk
  • pastafarver
  • 1 dl fløde
  • M&M’s

Fremgangsmåde:

  1. Knus dine digestive kiks og bland med smeltet smør
  2. Pres kikseblandingen ned i en springform Ø24 – med bagepapir på bunden
  3. Stil på køl
  4. Pisk 2½ dl fløde og rør ca. 200 g (½ ds) kondenseret mælk i – indfarv med pastafarve efter ønske
  5. Kom ismassen ned i formen – husk at sikre, at kanterne er helt skarpe
  6. Frys første lag i ca 1 time
  7. Pisk yderlige 2½ dl fløde og rør ca. 200 g (½ ds) kondenseret mælk i – indfarv med pastafarve efter ønske
  8. Kom ismassen ned i formen – oven på det første lag is – stadig skal du sikre, at kanterne er helt skarpe
  9. Frys i yderlige 1 time
  10. Pisk nu den igen 2½ dl fløde og tilsæt ca 200 g (½ ds) kondenseret mælk og indfarv med pastafarve efter ønske
  11. Kom det sidste lag oven på og frys isen
  12. Pynt med toppe af flødeskum og M&M’s og frys min. 1 time inden servering

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Kommentarer: 6

  1. Celina Dyremose 24. maj 2014 at 20:52 Reply

    hvad er kondenseret mælk

  2. Jette Lund 24. maj 2014 at 20:02 Reply

    Ser fantastisk ud men synes det er lidt misvisende at der stå tilberedningstid på 45 minutter total. Hver lag skal fryses 1 time så det må mindst blive 4 timer + de 45 minutter.

  3. Sabrina Norman 25. maj 2014 at 06:57 Reply

    Kondenseret mælk er på dåse 🙂 det smager lækkert

  4. Susan Bjergbæk Olesen 28. maj 2014 at 14:28 Reply

    Hejsa!
    Jeg har med stor succes, synes jeg selv, lavet denne regnbueis, men jeg tænker lidt om man måske kan tilsætte noget smag til de forskellige lag – jeg tænker på fx. en usødet blåbær mos/grød, til et blåt lag, for at gøre lagene forskellige, men også for at gøre den knap så sød. For selvom det er utroligt lækkert, så er det også meget sødt.. Vil det kunne lade sig gøre, eller er der andre muligheder?
    Hilsen Susan

  5. Lisbeth Haumann Haldrup 8. juni 2014 at 11:11 Reply

    hvor længe må den ligge i fryseren inden den skal spises

  6. Dorota Madsen 17. august 2014 at 08:16 Reply

    Hvor kan man købe kondenseret mælk hen? 🙂 vil du svare pb på face? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *