Rabarbercurd – Frisk smag af sommer

Rabarbercurd er helt vidunderlig, enten som en slags syltetøj på brød eller knækbrød. Det kan også bruges i skønne sommertærter, hvor det giver en frisk syrlig smag af dansk sommer.

I min have bugner det af rabarber og hver sæson søger jeg efter nye skønne muligheder for at få dem brugt, for det er da synd at de skal gå til spilde – Madspild er NO GO her hos os.

Hvordan laver man rabarbercurd?

Først skæres top og bund af rabarberne og de renses. Her skal der bruges 300 g rabarber- altså hvis du kan nøjes med at lave en enkelt portion 🙂

Rabarberne skæres i små stykker og kommes i gryden sammen med 50 gram sukker og 0,75 dl vand. Sæt det til at småkoge i ca. 15 minutter.

Imens rabarberne koger og bliver møre, piskes 2 æg med de sidste 150 gram sukker. Det må gerne blive pisket godt og længe.

Når rabarberne er godt møre tilsættes 2 spsk. citronsaft og rabarbermassen piskes igennem inden det tilsættes æggemassen lidt ad gangen.

Pisk nu let det hele sammen inden du hælder det hele tilbage i gryden. Varm nu det hele op ved middelvarme i ca. 15 minutter – indtil de første bobler kommer. Du vil opleve at massen bliver tykkere og ligesom synker sammen i gryden. Sådan skal det være.

Hæld blandingen i en blender og blend smørret i lidt ad gangen. Så har du den mest fantastiske rabarbercurd, som blot skal hældes på et glas. Sæt din rabarbercurd på køl og server den som den er eller brug den som fyld i tærter eller som topping på en lækker hjemmelavet vaniljeis.

Stort udvalg af bageudstyr

Er du vild med at bage og som jeg ALTID på jagt efter nye bage-gadgets, så kik forbi min web-shop med bageudstyr. Udvalget er STORT og du finder alt til bagning af både brød og kager, samt et hav af fine ting til kagedekoration og servering. Klik ind på Nyborgs-Room.com lige HER

Har du sprøgsmål til en af mine opskrifter eller produkter i shoppen, så hører jeg meget gerne fra dig. Har du ønsker til nye spændende produkter, så giv mig gerne et hint på pia@opskrift-kage.dk

Rigtig god fornøjelse – Hilsen Pia 🙂

PS. del gerne dine dine bageoplevelser i min Facebook gruppe – jeg vil glæde mig til at se hvad du bager i dit køkken. Find gruppen lige her: https://www.facebook.com/groups/1485124341718246/

Rabarbercurd

 • Forberedelse:
 • Bagetid:
 • Total tid:
 • Sværhedsgrad: let
 • Type: Dessert

Ingredienser:

 • 300 g rabarber
 • 2 æg
 • 200 g sukker
 • 0,75 dl vand
 • 2 spsk citronsaft
 • 50 g smør

Fremgangsmåde:

 1. Rens og skær rabarber i små stykker
 2. Kog rabarber, 50 g sukker og vand i ca. 15 min.
 3. Tilsæt citronsaft og pisk rabarberne helt i stykker
 4. Pisk 150 g sukker og æg til en hvid luftig masse
 5. Hæld rabarbermassen forsigtigt ned i æggemassen og pisk let
 6. Kom det hele tilbage i gryden og kog op ved middel varme – ca. 15 min.
 7. Massen skal tykne og kun lige op at koge
 8. Hæld det hele i en blender og tilsæt smør i små stykker lidt ad gangen
 9. Den færdige rabarbercurd hældes på et glas og sættes på køl

Udgivet den af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *