Pølsehorn – min absolut farvorit version

Pølsehorn er en gammel favorit og der findes et hav af forskellige opskrifter. Ved at eksperimentere lidt, har jeg fundet min absolutte faviorit opskrift på pølsehorn.

Mine favorit pølsehorn skal have en sprød skorpe, være super bløde og selvfølgelig smage fantastiske. Det er præcist hvad den her opskrift giver.

De er meget velegnet til at fryse og så er de jo bare så perfekte til madpakken.

Prøv at lave dem med forskellige pølser, f.eks. kyllingepølser eller måske kæmpe horn med en frankfurter i midten.

Hvis du mangler inspiration til madpakken, så har jeg en hel kategori med masser af lækre opskrifter til nemme madpakker. Jeg har selv 3 drenge og ved godt, at det en gang imellem er rigtigt rart bare at kunne tage noget nemt op af fryseren til madpakken 🙂
Vil du gerne have en lidt sundere og mættende version af denne opskrift, så tag et kik på denne opskrift, som virkeligt mætter en sulten mave.

TIP: Prøv at tilsætte bageenzymer – og du vil opleve at hæveevnen forbedres, så dine pølsehorn bliver ekstra lette og sprøde. Samtidig forlænges brødets holbarhed – Køb bageenzymer HER

Grove pølsehorn med rugmel og havregryn

En mere krydret version kunne måske være denne:

Bløde pølsehorn med ristede løg

TIP: Hvis du godt kan lide sprøde pølsehorn, kan du med fordel hælde lidt kogende vand ind i bunden af ovnen, når du bager dine pølsehorn.

Pølsehorn

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 32
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 2 tsk salt
  • 900 g mel
  • 32 brunchpølser eller 32 halve pølser efter eget valg

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lunede vand
  2. Tilsæt sukker og æg
  3. Tilsæt mel og salt lidt ad gangen
  4. Del smørret i små stykker og rør det i dejen
  5. Ælt din dej i min. 10 min
  6. Læg dejen i en skål drysset med lidt mel og lad den hæve tildækket i 30 min
  7. Ælt dejen igennem og del den i to
  8. Rul de to stykker dej ud i to cirkler, med en diameter på ca. 40 cm
  9. Del hver cirkel i 16 trekanter
  10. Rul hver trekant længere med en kagerulle
  11. Læg en pølse på hver trekant og rul – fra den brede ende mod spidsen.
  12. Stræk gerne dejen lidt imens du ruller
  13. Sæt dine pølsehorn på en bageplade beklædt med bagepapir
  14. Lad dine pølsehorn efterhæve i ca. 20 min.
  15. Bages ved 200 grader C i ca. 20 min. (alm. ovnvarme – en plade ad gangen)

Udgivet den af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *