Pizzadej – til tynde sprøde pizzaer

Pizzadej – den bedste nogensinde.

Efter mange forsøg, er det lykkedes mig at lave præcist den pizzabund, som jeg altid har ønsket mig. Tynd, sprød, smagsfuld og rigtig lækker. Denne pizzadej er super nem at lave. Let at rulle tyndt ud, så den færdige pizza bliver lige så lækker sprød som den du kan få hos en italiensk mama.

Denne autentiske pizzadej er lavet på meltypen Tipo 00, som er en hvedemel malet helt fint, og som har et ekstra høj glutenindhold.

Når helt fint malet mel har et høj glutenindhold, har du noget mel, som kan optage en del vand Samtidig giver det en dej, der er super elastisk. En elastisk dej gør at du nemt kan rulle din pizzadej helt tyndt ud, uden at den går i stykker. Måske endda du kan eksperimentere med at slynge din pizza rundt hjemme i køkkenet, lige som de professionelle pizzabagere.

Opskriften her giver en færdig pizza med sej krumme og den lækreste sprøde skorpe.

For at lykkedes med den perfekte pizza, skal du bruge en bagesten og til jeg vil varmt anbefale en dejskærer. Mit bage-liv er blevet meget lettere, efter jeg har fået mig en dejskærer. Bagesten og dejskærer kan du købe i min webshop med bageudstyr til en rigtig god pris. Se mere på Nyborgs-room.com

Hvordan laver jeg en sprød pizza?

Start med at røre 25 g gær ud i 4 dl. fingervarmt vand. Temperaturen på vandet må ikke overstige 37 grader C, da gæren ellers vil dø og dejen vil miste sin evne til at hæve.

Når gæren er rørt ud i vandet tilsættes 575 g Tipo 00 mel og 1½ spsk. salt.

Rør eller ælt dejen godt i røremaskinen. Efter 5 minutter tilsættes 2 spsk. olivenolie og dejen æltes i yderligere 10 minutter. Ælt den gerne på høj hastighed, da det er med til at udvikle den gluten der er i melet. Du vil opleve at dejen ligesom samler sig.

Når dejen er færdigæltet, hælder du din dej ud på et meldrysset bord. Drys mel over og del din pizzadej i 4 lige store stykker. Det er nemmest med en god dejskærer.

De fire stykker pizzadej strammes op til 4 dejkugler, som drysses med ekstra mel. Læg nu et stykke plastik over. Når jeg skriver plastik, er det selvfølgelig vigtigt, at det er et stykke fødevaregodkendt plastik. Jeg bruger gerne en stor frysepose, som jeg klipper op.

Jeg foretrækker fim eller plastik i stedet for et viskestykke, da plastikken holder på både fugten og temperaturen under hævningen.

Efter ca. 60 minutter er du klar til at rulle dine pizzabunde ud.

Drys med ekstra mel på både bord og dej. Hvert stykke dej rulles ud med en kagerulle til en diameter på ca. 30-35 centimeter.

Du vil opleve, at det er nemt at rulle din pizzadej helt tyndt ud med en kagerulle og efterfølgende løfte dine pizzabunde over på et stykke bagepapir. Det er fordi den store mængde gluten i Tipo 00 melet giver en meget elastisk dej.

Fyld nu din pizzabunde med lige præcis det du eller familien bedst kan li’. Måske tomatsauce, revet ost, skinke, pepperoni, bacon, gorgonzola… Kun fantasien sætter grænser.

Når du skal bage dine pizzaer er det vigtigt, at ovnen er super varm. Brug gerne en bagesten eller et bagestål. En bagesten eller et bagestål sikrer en enorm varme, som kun er en fordel, når du bager pizza, brød og boller. Læg din bagesten eller bagestål på risten og placer den midt i ovnen. Varm nu ovnen incl. bagesten eller bagestål op til 300 grader C i minimum 45 minutter, før du sætter din første pizza i ovnen.

Så tænker du nok: “Jamen, en pizza ad gangen til en stor sulten familie – det går da ikke…”  Men hver pizza skal kun have ca. 8 minutter, så du kan fint følge med, også uden at panikken breder sig.

Rigtig god bagelyst – Hilsen Pia 🙂

PS. Ingen må gå ned på bageudstyr, så mangler du en dejskærer eller måske en bagesten eller bagestål, så klik blot på ordet i teksten, så kommer du automatisk over i min web-shop med bageudstyr.

Pizzadej

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 4-6
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Pizza

Ingredienser:

  • 4 dl vand
  • 25 g gær
  • 575 g Tipo 00 mel
  • 1½ spsk salt
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Læg din bagesten eller bagestå på en rist
  2. Placer risten midt i ovnen
  3. Tænd ovnen på 300 grader C
  4. Rør gæren ud i det lune vand
  5. Tilsæt mel og salt
  6. Rør i 5 min. på maskine
  7. Tilsæt olivenolie
  8. Ælt i yderligere 10 minutter – meget gerne ved høj hastighed
  9. Hæld dejen ud på et meldrysset bord
  10. Drys med mel over og del i 4 stykker
  11. Form til kugler og dys med ekstra mel
  12. Lad dejen hæve i 60 min under et stykke film eller plastik
  13. Rul hver kugle ud med en diameter på 30-35 cm
  14. Løft over på et stykke bagepapir
  15. Læg dit yndlingsfyld på
  16. Bages på bagesten eller bagestål i den 300 grader varme ovn i ca. 8 min. – En pizza ad gangen

Udgivet den af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *