Peberkager

Peberkager – Lækre peberkager med stor smag. Disse peberkager smager himmelsk med eller uden pynt. Hos os er de også et fast indslag på ostebordet, da jeg elsker kombinationen af peberkager og lækker blød brieost.

Brug dem som en sød værtindegave – pak dem fint ind og pynt med en rød sløjfe

udstikkersæt

Klik på billedet og find dette fine udstikkesæt – og mange andre lækre bageredskaber

Stik dine peberkager ud med et fint udstikkersæt – og gør dem ekstra børnevenlige.

Find udstikkersættet i min web-shop med bageudstyr lige her: http://nyborgs-room.com/produkt/kageudstikker-saet-12-stk/

 

 

 

 

 

 

 

FIND EN MASSE TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEB-SHOP 🙂

Klik her for at se alle tilbud

bageform-med-hjerte-indeni

silikoneform-til-juletraeer5stort-fondant-dekorationssaetdobbeltsidet-fondant-udrulningsmaatte_2rosette-jern-med-3-forskellige-rosetter2dekorationssaet-med-tyller-46-stk-wilton

Peberkager

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 100
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 200 g bagemargarine
  • 1½ dl mørk sirup
  • 300 g sukker
  • 1½ dl mælk
  • ½ tsk salt
  • 1½ spsk stødt ingefær
  • 1½ spsk kanel
  • 1½ spsk stødt nelliker
  • 1 spsk natron
  • 550 g mel
  • Mel til udrulning

Fremgangsmåde:

  1. Smelt margarine og tilsæt den mørke sirup sammen med sukkeret.
  2. Kog det sammen under omrøring indtil sukkeret er opløst
  3. Tilsæt mælk, krydderier og salt
  4. Lad sukkerblandingen køle af til stuetemperatur
  5. Bland mel med natron og tilsæt melbalndingen til sukkerblandingen lidt ad gangen.
  6. Ælt dejen ensartet – gerne i røremaskinen
  7. Lad dejen stå på køl i mindst 4 timer – eller natten over
  8. Rul et stykke dej tyndt ud på et stykke bagepapir, drysset med mel
  9. Udstik dine peberkager i den form du ønsker og fjern det overskydende dej
  10. Løft forsigtigt bagepapiret over på en bageplade
  11. Bages ved 200 grader C i ca. 5 min
  12. Lad kagerne køle af på en bagerist

Udgivet den af

Kommentarer: 12

  1. Charlotte T. Clemmensen 18. december 2013 at 12:41 Reply

    Hvor kommer mælken ind henne?

  2. Hanne Krogh Johansen 22. december 2013 at 13:12 Reply

    tja her glemte vi mælken, da der ikke stod hvor og hvornår….

  3. Berit Lykke Bøgh Jakobsen 15. november 2014 at 16:13 Reply

    Der står da mælken skal i under nr. 3 😉

  4. Berit Lykke Bøgh Jakobsen 15. november 2014 at 16:13 Reply

    Der står da mælken skal i under nr. 3 😉

  5. Joan Woetmann Pedersen 16. november 2014 at 06:58 Reply

    Bruger du varmluft eller alm. ovn?

  6. Lidy Larsen 16. november 2014 at 09:15 Reply

    Hmmmmm Peberkager uden peber…… Mon ikke disse hører til i kategorien Brunkager

  7. Katja Lindholm Andersen 16. november 2014 at 11:57 Reply

    Hun har rettet opskriften igår, da jeg gjorde hende opmærksom på, at det med mælken manglede 😉 Og det betyder ikke, at der skal peber i, når noget hedder Peberkager eller Pebernødder. I gamle dage brugte man ordet "at pebre" noget, som vi idag bruger "at krydre" – det betyder bare, at det er bagværk med krydderier i 🙂

  8. Katja Lindholm Andersen 16. november 2014 at 11:57 Reply

    Det blev rettet igår 😉

  9. Katja Lindholm Andersen 16. november 2014 at 11:57 Reply

    Det blev rettet igår 😉

  10. Berit Lykke Bøgh Jakobsen 16. november 2014 at 11:57 Reply

    ja ok 🙂

  11. Katja Lindholm Andersen 16. november 2014 at 11:58 Reply

    Det betyder ikke, at der skal peber i, når noget hedder Peberkager eller Pebernødder. I gamle dage brugte man ordet "at pebre" noget, som vi idag bruger "at krydre" – det betyder bare, at det er bagværk med krydderier i 🙂

  12. Heidi Brorson Vester 17. november 2015 at 19:04 Reply

    Kan man bruge Lurpak smør i stedet for margarine ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *