Mozartboller – super læker konditorkage

Lækre hjemmelavede Mozartboller – En lækker klassisk lagkagebund med solbær, toppet med chokoladesmørcreme og overtrukket med marcipan og chokolade… En rigtig lækker kage til kaffen.

Jeg har først bagt 8 lækre klassiske lagkagebunde i 2 stk. springforme med 24 cm i diameter. De kolde lagkagebunde stikkes ud 16 små bunde ud med en rund udstikker ca. 5,5 -6 cm i diameter.

Læg nu ½ tsk god solbærsyltetøj på hver bund.

Rør chokoladesmørcremen af flormelis, æggelommer, smør og god mørk smeltet chokolade – Vigtigt at æg, flormelis og smør piskes godt og længe inden du tilsætter den smeltede chokolade. Der kan tilsættes lidt Nescafe (eller anden instant kaffe) til chokoladesmørcremen – hvis du godt kan li’ et lille tvist.

Sæt din chokoladesmørcreme på køl i minimum 30 minutter.

Top nu dine små lagkagebunde med chokoladesmørcremen – Det er nemmest med en sprøjtepose med en rund tyl.

Del marcipanen i 16 stykker og rul stykkerne ud imellem 2 fryseposer og beklæd dine Mozartboller – Skær gerne kanterne til med en fondantskærere

Overtræk til sidst med smeltet mørk chokolade og dekorer evt. med lys chokolade eller hvid chokolade

Mangler du bageudstyr til mozardboller eller andet? (det gør vi vel altid) – så tag et kik ind i min web-shop med bageudstyr – over 1300 varer på lager 🙂

Min Web-shop med bageudstyr har over 1300 forskellige varer på lager – På gensyn, Hilsen Pia 🙂

 

 

 

 

Mozartboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 16
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 5 æggeblommer
  • 175 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g mel
  • 5 æggehvider
  • Solbær syltetøj
  • 4 æggeblommer
  • 60 g flormelis
  • 100 g blød smør
  • 100 g smeltet chokolade
  • evt. lidt nescafe
  • 250 g marcipan
  • 250 g mørk chokolade
  • evt. 50 g lys chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggebommer, sukker og vaniljesukker let og luftigt
  2. Sigt melet heri og rør godt
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem i æggeblommemassen
  4. Fordeles i 2 springforme (24 cm) hvor bunden er beklædet med bagepapir og siderne er spayet med lidt bagespray
  5. Bages ved 250 grader C i 5-6 min – alm ovn
  6. Når bundene er afkølet udstikkes ialt 16 bunde ca. 5½ – 6 cm i diameter
  7. Læg en ½ tsk solbærsyltetøj på hver bund.
  8. Til chokoladesmørcremen piskes æggeblommerne, flormelis og det bløde smør godt sammen
  9. Smelt de 100 g chokolade og rør det i.
  10. Lad chokoladesmørcremen stå på køl i ca. 30 min
  11. Sæt toppe af chokoladesmørcreme på dine bunde – Det er nemmest med en sprøjtepose med en rund tyl.
  12. Del marcipanen i 16 stykker – tril dem runde
  13. Læg en kugle imellem 2 fryseposer og rul ud
  14. Drys evt. med lidt flormelis eller skift poser undervejs, for det kan godt klistre lidt.
  15. Beklæd nu dine Mozartboller med marcipanen – skær til rundt i kanten
  16. Smelt 200 g mørk chokolade og overtræk dine Mozartboller – Der kan med fordel tilsættes kakaosmør, der gør chokoladen lidt tyndere – så kan du hælde chokoladen over dine Mozartboller. Ellers er det også muligt at pensle chokoladen på.
  17. Dekorer evt. med lidt smeltet lys chokolade i tynde striber.
  18. Sæt på køl indtil servering.

Udgivet den af

Kommentarer: 5

  1. Johanne Ludvigsen 3. maj 2015 at 18:14 Reply

    mamassaaq

  2. Tove Basse 3. maj 2015 at 20:27 Reply

    Jøsses de ser gode ud !!

  3. Ina Kjærgaard Hansen 10. maj 2015 at 19:30 Reply

    Hejsa. Til chokolade smørcremen står der " pisk æggeblommerne" men i opskriften står der æggehvide?

  4. Grethe Andersen 14. maj 2015 at 14:05 Reply

    Hvor ma nge æggeblommer skam der i chokoladecremen det står der ikke noget om kun æggehvider ??

  5. Grethe Andersen 14. maj 2015 at 14:06 Reply

    ???? Æggeblommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *