Mini rugbrød

Mini rugbrød – Super nemme mini rugbrød, der kan fryses, så det er nemt at lave sunde madpakker. Disse minirugbrød kan bages med dine og/eller børnenes yndlingskerner eller bare helt uden kerner.

dejskærer

http://opskrift-kage.dk/produkt/dejskaerer/

Denne dejskærer er super god når du skal dele din dej i smukke stykker – Køb dejskæren i min web-shop med bageudstyr lige her: http://opskrift-kage.dk/produkt/dejskaerer/

Altid masser af gode TILBUD i min web-shop med bageudstyr  – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

 

Mini rugbrød

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 32
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 10 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 6 spsk sirup
  • 1 dl kerner eller frø efter eget valg
  • 3 tsk salt
  • 800 g groft rugmel
  • 400 g mel
  • evt. havregryn til “pynt”

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lune vand
  2. Tilsæt sirup og kerner/frø efter eget valg
  3. Rør det gorve rugmel i sammen med salt
  4. Tilsæt mel og rør dejen ensartet
  5. Lad dejen hvile i 75 min.
  6. Ælt dejen igennem med lidt mel og del dejen i to
  7. Tril dejen i to aflange stykker og tril evt. i lidt havregryn
  8. Skær hver dejrulle i 16 stykker og sæt dem på en beklædt bageplade
  9. Lad dine mini rugbrød hæve i yderlige 30 min.
  10. Bages ved 200 grader i ca. 20 min

Udgivet den af

Kommentarer: 8

  1. Mona Hansen 24. september 2014 at 11:01 Reply

    Kan det passe at der skal bruges så meget vand? 10 dl. Lyder af meget

    • Pia Albrechtsen 24. september 2014 at 21:58 Reply

      Det er rigtigt nok at der skal 10 dl vand i 🙂

  2. Anandi Teilmann Pedersen 24. september 2014 at 11:16 Reply

    Lyder lidt vildt. Jeg har en opskrift på blød dej og der skal 1/2 liter vand i og der skal bruges 1 kg mel 🙂

  3. Vibeke Haugaard Andersen 30. september 2014 at 11:59 Reply

    Super lækre små rugbrød :-):-) bagte dem i søndags og ungerne er vilde med dem 🙂

  4. Glenn Bacon Willumsen 8. juni 2015 at 20:16 Reply

    Meget useriøst. Dnne opskrift er med garanti ikke afprøvet. Dejen vil blive helt flydende. Hvordan skulle man så trille den? Der skal MINDST 300 gram mel i, udover det der står i opskriften.

  5. Pia Albrechtsen 29. juni 2015 at 04:41 Reply

    De er skam bagt – det er dem på billedet

  6. Hvor længe kan de holde? Min søn skal have noget ekstra på skolen til når han bliver ekstra sulten.

  7. Ragnhild Thulstrup 12. september 2015 at 20:02 Reply

    tror kun det er en dl vand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *