Let og lækker hjemmelavet jordbærtærte

Let og lækker hjemmelavet jordbærtærte, her bagt på en traditionel mørdejsbund med marcipanmasse, som gør din hjemmelavede jorbærtærte til et sikkert hit – både til eftermiddagskaffen eller måske som dessert efter en dejlig middag.

Først laves bunden af en traditionel mørdej, som rulles ud med en kagerulle og lægges i et tærtefad. Jeg har her bagt jordbærtærten i en stor form, men du kan fint lave små protionstærter. Herefter røres marcipanmassen sammen og fordeles over mørdejen i tærteformen.

Mørdej og marcipanmassen bages ved. 200 grader i ca. 20 min – med alm. ovnvarme.

Når din tærtebund er let afkølet pensles den med smeltet chokolade og sættes på køl imens du laver cremen.

Jeg har her valgt at bruge et brev færdig kagecreme, som jeg har rørt op med lidt flødeskum, men du kan selvfølgelig også lave din kagecreme helt fra bunden – Jeg syntes dog at den tilsatte fløde og lidt ekstra vaniljeessens eller -aroma gør købecremen ekstra lækker.

Når kagecremen er fordelt pænt og glattet med en spartel, pyntes tærten med jordbær.

Inden du lægger dine jordbær på tærten er det en fordel at lade dem ligge lidt på et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke, så det overskydende saft ikke lander i kagecremen.

Lad din hjemmelavet jordbærtærte stå koldt indtil servering.

Velbekomme 🙂

Gode produkter når du bager hjemmelavet jordbærtærte

Hjemmelavet jordbærtærte

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: kage

Ingredienser:

  • 50 g flormelis
  • 150 g mel
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 75 g smør
  • ½ sammenpisket æg
  • —–
  • 200 g ren rå marcipan
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • 1 nip salt
  • —–
  • 150 g smeltet chokolade
  • —–
  • 1 brev kagecreme + mælk
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 1½ dl piskefløde
  • —–
  • Jordbær

Fremgangsmåde:

  1. Bland flormelis, mel, vaniljesukker og salt
  2. Tilsæt smør og rør sammen med det halve æg
  3. Ælt til du har en ensartet masse
  4. Sæt på køl i minimum ½ time
  5. Rul dejen ud og beklæd en tærteform ca. 24 cm i diameter (jeg ruller ud imellem to stykker bagepapir, så jeg undgår at tilsætte mere mel)
  6. Smulder marcipanen i en skål og rør sammen med sukker
  7. Del smørret i små stykker og rør det i marcipanmassen
  8. Tilsæt æggene et ad gangen.
  9. Bland melet med det sidste nip salt og tilsæt – Rør godt indtil du har en ensartet masse
  10. Hæld din marcipanmasse i tærteformen oven på din mørdej
  11. Fordel med en spartel/palet
  12. Bages ved 200 grader C i ca. 20 min
  13. Når bunden er afkølet smørres den med smeltet chokolade og sættes på køl til chokoladen er stivnet
  14. Rør kagecremen efter anvisning på pakken og tilsæt lidt ekstra vaniljeessens
  15. Stil på køl i ca. 30 min
  16. Pisk fløden og bland den den færdige kagecreme
  17. Fordel din kagecreme på den kolde tærte – Glat overfladen pænt med en spartel / paletkniv
  18. Pynt med jordbær – når du har delt dine jordbær er det en god ide at lade dem ligge lidt med skæresiden ned på et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke – for at det overskydende saft fjernes.

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Kommentarer: 15

  1. Lene Bitsch 7. april 2015 at 01:18 Reply

    Nå Malene Larsen så er det vist på tide med en tærte 🙂

  2. Lene Bitsch 7. april 2015 at 01:18 Reply

    Nå Malene Larsen så er det vist på tide med en tærte 🙂

  3. Jonna Kudahl 7. april 2015 at 19:35 Reply

    Hvor ser sen dejlig ud

  4. Brigitte Hedwig Jensen 10. april 2015 at 07:04 Reply

    den ser lækker ud og skal og skal bages

  5. Trisse Larsen 17. april 2015 at 15:02 Reply

    Hvor tidligt vil jeg kunne lave den hvis den skal bruges til kaffe søndag middag i forbindelse med en konfirmation ??

  6. Wicky Nielsen 26. april 2015 at 19:41 Reply

    Argh en herlig jordbær kage skal ikke ødelægges af en pulver creme …..enten laver man selv en eller vanille fromage som smager herligt til lige netop denne type kage.

  7. Wicky Nielsen 26. april 2015 at 19:41 Reply

    Argh en herlig jordbær kage skal ikke ødelægges af en pulver creme …..enten laver man selv en eller vanille fromage som smager herligt til lige netop denne type kage.

  8. Jeanne Fogdal 16. maj 2015 at 17:23 Reply

    Kan jeg lave den dagen før, jeg skal bruge den

  9. Heidi Nygaard 18. juni 2015 at 08:29 Reply

    Hvordan kan det være når jeg laver bunde det ser ud som den ikke er bagt nok inde i smager heller ikke særlig godt er der forskel på hvad for noget marcipan man bruger ? Hvad for noget bruger i ?

  10. Heidi Nygaard 18. juni 2015 at 08:29 Reply

    Hvordan kan det være når jeg laver bunde det ser ud som den ikke er bagt nok inde i smager heller ikke særlig godt er der forskel på hvad for noget marcipan man bruger ? Hvad for noget bruger i ?

  11. Tanja Bojesen 31. juli 2015 at 22:46 Reply

    Nu kan jeg ikke tåle marcipan
    Kan man bruge noget andet ?

  12. Birita Sjúrðaberg 2. april 2016 at 07:48 Reply

    Og husk at smelte noget ribsgele, og kom det over jordbærtærten Og så på køl i nogle min 😉

  13. Ása Arge Henriksen 2. april 2016 at 13:25 Reply

    Den má prøves 🙂

  14. Helle Nørbæk Sivertsen 3. april 2016 at 10:30 Reply

    Det bliver så uden chokolade for mit vedkommende, men det gør vel heller ikke noget ? Eller bliver bunden for hurtigt blød ?

  15. Christa Gybel 1. juni 2016 at 22:42 Reply

    Fantastisk jordbærtærte – får altid ros til skyerne når jeg serverer den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *