Krydderboller

Super nem opskrift på lækre velduftende krydderboller, som er en sand klassiker på morgenbordet i weekenden.

Krydderbollerne kan selvfølgelig spises lige som de er, men ellers deles de og ristes på brødristeren eller i ovnen. Server med rigeligt smør og en god kop kaffe eller te.

Jeg har her udstukket mine krydderboller med en udstikker på 6 cm, men du kan fint forme dem som lidt flade boller, hvis du foretrækker det.

Find et udvalg af udstikkere og en masse andre skønne bageprodukter i min web-shop Nyborgs-Room.com

Formen på dine krydderboller

Hvem siger iøvrigt at krydderboller skal være runde? Sæt lidt kant på og lav dem firkantede eller lav dem hjerteformede og server for en du holder af.

Udstikkersæt_hjerter

Klik på billedet og find hjerte-udstikkersættet

firkantet-udstikkersæt

Klik på billedet og find dette firkantede udstikkersæt

Krydderboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 16
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 500 g mel
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lunede mælk
  2. Tilsæt sukker og æg
  3. Bland kardemomme og salt i melet
  4. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen
  5. Ælt det bløde smør i dejen
  6. Ælt din dej i min 10 min
  7. Lad dejen hvile under et stykke film i ca. 30 min
  8. Rul dejen ud på et let meldrysset bord
  9. Udstik dine krydderboller med en udstikker på 6 eller 7 cm
  10. Sæt dem på en beklædt bageplade og lad dem hæve i ca. 20 min imens ovnen bliver godt varm
  11. Bages ved 200 grader C i ca. 20 min

Udgivet den af

Kommentarer: 2

  1. Anette Thaysen Simonsen 15. oktober 2015 at 10:47 Reply

    super lækre:)

  2. Karen Lassen 21. december 2015 at 07:17 Reply

    di er bar lækre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *