Kransekage

En klassisk kransekage pyntet med glasur lavet på flormelis og ægghvide – Så er du helt klar til at byde et nyt spændende år velkommen – i selskab med et godt glas champagne.

Kransekage dejen er mere fast ift. når du skal bage kransekagekonfekt.

Jeg bruger flormelis istedet for almindelig sukker, da flormelisen lettere opløses og er “hurtigere” i bageprocessen – Tålmodigheden spiller mig nogen gange et pus 🙂

Denne opskrift rækker til 12 ringe og en top. Du kan selvfølgelig vælge at lave flere eller færre ringe – hvis laver mere eller mindre dej end angivet.

Godt produkt når du laver kransekage

kransekageform

Find kransekageformene i min web-shop med køkken- og bageudstyr – KLIK på billedet

Jeg bruger disse kransekageforme for at sikre at mine kransekageringe bliver helt runde.

Start forinden i hver ring og bag kun en ring i hver form ad gangen – for at sikre at de får samme farve. Som I kan se er min ring nummer 2 fra oven lidt lysere, fordi jeg troede jeg kunne bage to ringe på samme plade på en gang – Det gør jeg ikke igen 🙂

ALTID BILLIG FRAGT – OG MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

 

 

 

 

 

Jeg har brugt følgende målestok:

Øverste top 20 g – formes og laves i nogenlunde samme højde som de øvrige ringe

Ring nr. 1 – 30 g – trilles ud til 13,5 cm

Ring nr 2 – 40 g – trilles ud til 16 cm

Ring nr 3 – 50 g – trilles ud til 18,5 cm

Ring nr 4 – 60 g – trilles ud til 21 cm

Ring nr 5 – 70 g – trilles ud til 23,5 cm

Ring nr 6 – 80 g – trilles ud til 26 cm

Ring nr 7 – 90 g – trilles ud til 28,5 cm

Ring nr 8 – 100 g – trilles ud til 31 cm

Ring nr 9 – 110 g – trilles ud til 33,5 cm

Ring nr 10 – 120 g – trilles ud til 36 cm

Ring nr 11 – 130 g – trilles ud til 38,5 cm

Ring nr 12 – 140 g – trilles ud til 41 cm

Hold gerne din dej tildækket under hele processen, så den ikke tører ud.

Lav med fordel din kransekage, så den kan nå at komme på frost inden den skal nydes – Det giver en helt perfekt kransekage, med den helt rigtige konsistens

 

Kransekage

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 20
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 40 g æggehvider
  • 200 g flormelis
  • 800 g ren rå marcipan
  • 100 g flormelis
  • 20 g pasteuriserede æggehvider

Fremgangsmåde:

  1. Pisk 40 gram æggehvider med 200 g flormelis – til flormelisen er helt opløst
  2. Marcipan tilsættes og “dejen” æltes godt igennem
  3. Lad din “dej” køle af i ca. 1 time
  4. Vej af og tril iht. målene ovenfor
  5. Smør eller spray dine forme godt
  6. Saml de seks mindste ringe og placer i indereste ring i hver form
  7. Vær opmærksom på at ringene er lige høje
  8. Bages ved 225 grader i ca. 10 -12 min
  9. Når det første sæt er bages bages i næste 2 rille
  10. Lad dine ringe køle af
  11. Pisk 100 g flormelis med 20 g pasteuriserde æggehvider godt – blandingen skal være lidt sej
  12. Kom blandingen i en sprøjtepose og klip et lille hul
  13. Dekorer dine ringe og stabel
  14. Hvis du skal transportere din kransekage kan du med fordel samle dem med lidt smeltet chokolade

Udgivet den af

Kommentarer: 2

  1. Kirsten Struve Larsen 25. januar 2015 at 10:50 Reply

    Du skriver smør formen men ikke med hvad???

  2. Monica Önnerth 19. december 2015 at 16:05 Reply

    Skal den samles inden den kommer i fryseren eller er det bare ringene der skal fryses?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *