Koldthævet groft brød bagt i Römertopf

Lækkert groft brød med en tyk sprød skorpe – lige som de lækre brød der ofte serveres på gourmet restauranter – og kan købes i de bedste bagerier.

Dette brød er nemt at lave, da du blot skal rører dejen let sammen og stille den på køl i min. 8 timer. Samtidig med at du stiller din dej i køleskabet fylder du din Römertopf med vand – både top og bund – Lad den stå med vand i indtil du skal bage dit brød.

Dejen skal stå på køl og hæve i minimum 8 timer, men kan stå i op til 5 dage i køleskabet. Når du ønsker at bage dit brød hælder du vandet ud af din Römertopf og sætter både top og bund i på risten i en kold ovn.

Varm ovnen op til 250 grader C – vent yderligere 20-30 min, indtil din Römertopf også er 250 grader C. Held da din koldthævede dej ned i din Römertopf og sæt låget på.

Efter 30 min tager du låget af og bager dit holdt hævet brød videre i ca. 15 min – stadig ved 250 grader C

Efter endt bagetid vender du brødet ud på en rist – Lad det køle af inden du skærer de lækreste sprøde skiver groft brød.

TIP: Prøv at tilsætte bageenzymer – og du vil opleve at hæveevnen forbedres, så dit brød bliver ekstra let og sprødt. Samtidig forlænges brødets holbarhed – Køb bageenzymer HER

Uundværligt produkt til koldthævet brød bagt i Römertopf

Romertopf

Klik på billedet og find Römertopf i min web-shop

Har du ikke en Römertopf, kan den naturligvis købes i min web-shop med køkken- og bageudstyr – Lige her: http://nyborgs-room.com/produkt/romertopf-stegso/

Römertopf kan bruges til meget mere end at bage brød i – Den er også meget anvendelig i det salte køkken.

ALTID MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP LIGE NU! – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

Brød bagt i Römertopf

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 6 dl koldt vand
  • 12,5 g gær
  • 250 g havregryn
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk blå birkes
  • 1 dl frø og kerner efter eget valg – her har jeg brugt hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det kolde vand
  2. Tilsæt havregryn, salt, kerner og frø
  3. Til slut tilsættes melet og dejen røres ensartet
  4. Dejen skal være fugtig
  5. Smør en skål med olie og hæld din dej heri
  6. Dæk skålen med film og lad den hvile i køleskab i min 8 timer
  7. Samtidig med at du sætter din dej til hævning fylder du din Römertopf med vand
  8. Efter endt hævetid hælder du vandet ud af din Römertopf og sætter den ind i en kold ovn på en rist.
  9. Tænd ovnen på 250 grader C
  10. Når ovnen er 250 grader C venter du yderligere 20-30 min – indtil din Römertopf også er 250 grader – inden du hælder din koldthævede dej ned i din Römertopf.
  11. Sæt låg på og bag i 30 min
  12. Efter 30 min tages låget af og brødet bager videre i 15 min uden låg – stadig ved 250 grader C
  13. Når brødet er færdigt vendes det ud på en rist og køler af inden du skærer de lækreste sprøde skiver brød

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Kommentarer: 7

  1. Lis Weber 2. april 2015 at 11:40 Reply

    Hej. Er det varmluftsovn.?

  2. Gurli Kristensen 2. april 2015 at 14:39 Reply

    Lyder så lækkert. Vil straks lave dejen, så den ef klar til lørdag morgen

  3. Ketty Gjellerup 2. april 2015 at 12:42 Reply

    Jeg har en jerngryde med jernlåg. Det går vel også?

  4. Pia Albrechtsen 7. august 2015 at 07:35 Reply

    Ja, en jerngryde kan også bruges

  5. Pia Albrechtsen 7. august 2015 at 07:35 Reply

    Nej, det er alm. ovnvarme

  6. Cecilie Birk Berthel 14. februar 2016 at 08:42 Reply

    Jeg kan ikke få det ud af stegeboen, er der andre der har prøvet det?

  7. Ole Suhr Hansen 8. maj 2016 at 08:01 Reply

    Kan man bruge varmluftsovn, og i givet fald hvor varm?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *