Julekage med kardemomme og rosiner

Julekage – En gammel spise ved juletid. Denne julekage er billig at lave og en af de gamle julekager der bør genoplives

Julekage med kardemomme og rosiner

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 30 g gær
  • 1/4 dl mælk
  • 60 g sukker
  • 50 g smør
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 500 g mel
  • 50 g rosiner

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri.

  2. Tilsæt, sukker, smør og kardemomme.
  3. Melet røres i lidt af gangen – ælt til dejen er glat.
  4. Tilsæt rosiner.
  5. Form det til et rundt brød og pensl med smør.

  6. Hæver i ca. 45 min og pensles endnu engang med smør.

  7. Bages ved 180 grader i ca. 30 min

  8. Tips. Kan drysses med perlesukker inden bagning.

  9.  

Udgivet den af

Kommentarer: 2

  1. Christina Stjernholm Eriksen 17. august 2014 at 10:31 Reply

    Der må være en fejl i opskriften, enten er der for lidt mælk, og ellers for meget mel… Målestokforholdet passer ikke. Har lige prøvet at lave dejen efter denne opskrift, men havde ca 220 gram mel i overskud…. Er meget spændt på resultatet, når den bliver bagt, for ville lave et rosinbrød, som jeg husker min farmor lavede dem i 'gamle dage'…

  2. Niels Hansen 27. september 2015 at 13:37 Reply

    Det må være 1/4 liter mælk, i stedet for 1/4 dl, som der står!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *