Hjemmelavede flødekarameller i mikroovn

Det er SÅ nemt at lave sine egne hjemmelavede flødekarameller i mikrovnen – Bland blot alle ingredienser og sæt igang…

Microovne er forskellige og derfor er nedenstådende tider vejledende. Du må prøve dig frem med den microovn du har – Det vigtigste er at slut temperaturen er ca. 120 grader C. Jo højre temperatur, jo hårdere karameller.

Gode produkter, når du laver hjemmelavede flødekarameller i mikroovn

Silikoneformen er perfeket, det er nemt at vippe karamellerne ud herfra og et termometer er uundværligt, da temperaturen på din sukkermasse afgør, om du får bløde eller hårde karameller.

Find et udvalg af silikoneforme og selvfølgelig sukkertermometeret i min web-shop med bageudstyr 🙂

konfektform

Konfektform

Digital sukkertermometer

Digital sukkertermometer

Hjerteform

Hjerteform

Hjemmelavede flødekarameller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 25
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Slik

Ingredienser:

  • 60 g lys sirup fra Dansukker
  • 30 g glukosesirup fra Dansukker
  • 1 dl fløde 38%
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 g sukker

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne i en høj skål, som tåler varme
  2. Rør ingredienserne sammen
  3. Sæt skålen i mikroen i 5 min – rør godt
  4. Giv massen yderlige 3 min
  5. Da der er forskel på mikroovne er tiderne vejledende – Det er vigtigt at slut-temperaturen er ca. 120 grader C
  6. Fordel massen i den valgte form (formen skal ikke smørres)
  7. Sæt på køl
  8. Når dine hjemmelavede flødekarameller er kolde er de nemme at tage ud af formen
  9. De holder i rigtig lang tid (hvis ikke de altså bliver spist hurtigt) 🙂

Udgivet den af

Kommentarer: 12

  1. Zenia Hansen 25. januar 2015 at 20:31 Reply

    Dem skal jeg da prøve. I morgen skal jeg ud og købe de få ting jeg mangler

  2. Vivian Monika Dalsgaard Olesen 25. januar 2015 at 21:03 Reply

    Ved du om laktosefri fløde kan bruges?

  3. Solvejg Bøger 27. januar 2015 at 15:11 Reply

    Check temp. efter første omgang. Min karamelmasse blev fuldstændig sort og hele huset forpestet af brændt sukker. Er spændt på om skålen kan reddes – står udenfor til afkøling!
    Næste gang vil jeg starte med 3 min. Omrøring. 3 min. mere og så checke temp. Og herefter et halv minut ad gangen.
    Der er stor forsket op mikrobølgeovne!

  4. Bente Andersen 28. januar 2015 at 16:16 Reply

    Er det hårde eller bløde (tygbarhed/tænder) karamelder der kommer som resultat ?????

  5. Karin Wermuth 3. februar 2015 at 23:13 Reply

    Hvad har jeg gjort galt siden mine blev hårde. Smagen er fin, men de er ikke til at tygge, først efter en halv time i munden 🙂

  6. Anita Nodeland Andersen 29. juni 2015 at 13:05 Reply

    Skal formene smøres med olie ?

  7. Karin Wermuth 20. august 2015 at 10:35 Reply

    Pia Albrechtsen Hvor lang tid tror du de kan holde sig??? Og hvordan vil du opbevare dem???

  8. Anette Persson 15. december 2015 at 21:18 Reply

    Hvis de bliver for hårde så har de fået for lang tid eller for høj effekt

  9. Lone Sylvest 17. december 2015 at 06:10 Reply

    Det skal jeg da prøve

  10. Dorthe Dick 17. december 2015 at 18:19 Reply

    Hvor høj skal skålen være?

  11. Gitte Kofoed-larsen 19. december 2015 at 12:54 Reply

    jeg har en opskrift på karameller der er bløde.2 spsk iys sirup,2spsk,flormelis,2spsk.mel 2spsk smør(måske lidt mindre) hk.mandler.det hele puttes i skål.1 min.i mikroovn.ud og røre rundt 1 nin.igen røre rundt og hældes ud på bagepapir.så er den klaret.

  12. Berit Hermann 19. december 2015 at 16:07 Reply

    hvornår får du formene hjem igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *