Grove kiks, bagt med hvid hvede

Skønne grove kiks, bagt med hvid hvede og masser af lækre kerner og frø. De grove kiks er bagt helt uden sukker, blot tilsat lidt kokos, som giver en let sød smag.

De grove kiks er perfekte et et godt ostebord eller som en snack – både på arbejde, skole og i børnehaven.

Jeg har valgt at udstikke mine grove kiks i forskellige former – Her både runde, firkantede og hjerteformede – Kun fantasien sætter grænser.

Ønsker du at tilsætte lidt ekstra smag, kan jeg anbefale et drys chili eller lidt ekstra groft salt på toppen – Drys det på inden du bager dine grove kiks.

Grove kiks

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 50
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 50 g havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 25 g blå birkes
  • 2 dl vand
  • 1 dl solsikke olie
  • 200 g hvid hvede
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Bland hørfrø, sesam, havregryn, kokosmel og de blå birkes
  2. Tilsæt vand og solsikke olien
  3. I en anden skål blandes hvid hvede, bagepulver og salt
  4. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen og rør godt
  5. Lad det stå ca. 10 min
  6. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir – ca. ½ cm i tykkelsen
  7. Udstik dine grove kiks i den form du ønsker – Store eller små
  8. Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir
  9. Bages ved 175 grader i ca. 18-20 min – en plade ad gangen
  10. Lad dine grove kiks køle af på en rist

Udgivet den af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *