Franskbrød – Klassisk brød bagt med hvedemel

Franskbrød – Et klassisk dansk franskbrød bagt på hvedemel. Der skal ganske få ingredienser til, når du bager et ægte franskbrød. Det er nemt og denne portion giver 2 franskbrød, som du kan fryse og tage op når du har brug for lidt lækkert brød til morgenmaden eller måske eftermiddagskaffen – eller the’en

Franskbrødsformen der er uundværlig når du bager franskbrød…

Med franskbrødformen bliver det nemt at holde styr på dine franskbrød under bagningen – Find franskbrødsformen i min web-shop med bageudstyr lige her: http://opskrift-kage.dk/produkt/franskbrodsform-dobbelt-38x-225×10-cm/

Franskbrød

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 2
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 75 g smør
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 800 g mel
  • Æg til pensling
  • Evt. birkes

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri
  2. Tilsæt det bløde smør
  3. Bland melet med salt og sukker
  4. Tilsæt melblanding lidt ad gangen
  5. Rør/ælt dejen ensartet og glat
  6. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min
  7. Del dejen i 2 og form til franskbrød
  8. Læg dine franskbrød i franskbrødsformen
  9. Lad dem efterhæve i ca. 30 min
  10. Pensl med æg og drys evt. med birkes
  11. Lav 4-5 snit med en skarp kniv
  12. Bages ved 225 grader C i ca. 25 min.

Udgivet den af

1 kommentar

  1. Knud Roelsgaard Joensen 28. september 2014 at 11:16 Reply

    Rigtig lækkert brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *