Forårslagkage – Marengs med moccaskum og chokolade

Forårslagkage – En lækker lagkage lavet med marengslagkagebunde, moccaflødeskum og selvfølgelig god mørk chokolade. Server gerne din forårslagkage som dessert – Bundene kan bages lang tid i forvejen og kagen kan med fordel lægges sammen dagen før du får gæster til middag.
I denne opskrift er der to store marengsbunde – a Ø24 cm, men du kan også lave din forårslagkage i portionsstørrelser. Vælg da at lave dine lagkagebunde i en diameter på ca. 6 cm – og byg din lagkage i fx. 3 lag – det er en elegant dessert og vil helt sikkert skabe en god afslutning på enhver middag.

Tips til marengslagkagebunde i din forårslagkage

Tegn cirkler på et stykke bagepapir og sprøjt din marengs ud med en sprøjtepose – Her kan jeg varmt anbefale Mette Blomsterbergs engangs sprøjteposer, som er store og ekstra krafige. Du behøver ikke en tylle, men klipper blot et passende hul i posen. Ved at bruge engangssprøjteposer slipper du for rengøringen.

Find Mette Blomsterbergs engangs sprøjteposer i min web-shop med bageudstyr – Rullen indholder 50 poser at en rigtig god kvalitet – Find poserne og en masse andet bageudstyr HER

Forårslagkage – Marengs med moccaskum og chokolade

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8-10
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 6 æggehvider
  • 400 g sukker
  • 250 g flormelis
  • 1 dl espresso
  • 5 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • evt.Flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Pisk de 6 æggehvider næsten stive
  2. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen – rør videre i ca. 10 min.
  3. Tegn to cirkler – Ø24 cm – på dit bagepapir
  4. Bages ved 100 grader i ca. 90 min – sluk ovnen og lad gerne dine bunde blive og tørre til ovnen er kold.
  5. Hæld flormelis og espresso i en gryde og lad det blive til en sirup ved svag varme – under omrøring
  6. Sæt din sirup på køl – gerne til dagen efter eller senere.
  7. Pisk fløden let – tilsæt din sirup og pisk færdig til skum
  8. Hak chokoladen i fine flager
  9. Fordel halvdelen af din mocca flødeskum på den nederste bund og drys med halvdelen af chokoladen
  10. Læg den anden bund på og fordel det sidste flødeskum.
  11. Drys først med resten af chokoladen og til sidst evt. et drys flormelis

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Kommentarer: 13

  1. Anna Rabjerg 10. marts 2014 at 21:07 Reply

    tror det skal laves

  2. Marianne Vadmand Andersen 11. marts 2014 at 08:04 Reply

    Lyder lækkert, men kunne man ikke blande noget andet end kaffe i flødeskummet? Jeg er nemlig ikke til kaffe

  3. Sven Erik Hansen 11. marts 2014 at 11:02 Reply

    Kakao

  4. Sven Erik Hansen 11. marts 2014 at 11:02 Reply

    Kakao

  5. Catja Frese 13. marts 2014 at 20:45 Reply

    Jeg har lavet den her til aften – jeg følger opskriften, kommer kold sirup i letpisket flødeskum – MEN den skiller !! 🙁

  6. Elisabeth Moth 17. april 2014 at 12:38 Reply

    Det er MUMS og en klar favorit i vores familie gennem flere generationer. Vi er fra Randers hvor netop denne kage har en særlig historie fra 70'ernes AO Hansens konditori

  7. Lill-Carly H Jensen 17. april 2014 at 12:51 Reply

    Å den så god ut 🙂

  8. Lill-Carly H Jensen 17. april 2014 at 12:51 Reply

    Å den så god ut 🙂

  9. Lars Levring Madsen 17. april 2014 at 20:28 Reply

    Den skal vi så have i morgen….. weiiiii

  10. Marin Mikkelsen 26. februar 2015 at 07:34 Reply

    Du kan sagtens undvære kaffen. Pisk fløden med revet sjokolade og 2 tsk. kakaopulver og 2 spsk. flormelis:)

  11. Anna Liss Stjer 4. april 2015 at 08:20 Reply

    Jeg gjorde nøjagtigt som beskrevet, og den blev KANON. Men jeg ødelagde min elpisker. Marengsmassen er meget sejg, og det kunne piskeren ikke klare. Flere kommentatorer
    r husker kagen fra 70'erne. Jeg husker den fra 50'erne. Var kontorelev hos Chr. Juncher i Rådhusstræde, og vi hentede ofte brød hos A.O.Hansen!!!!!

  12. Anne Olesen 29. maj 2015 at 13:08 Reply

    Kan man udelade espressoen???

  13. Bjørk La Cour 30. januar 2016 at 12:40 Reply

    er du zenzyg forever

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *