Verdens bedste fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller er en sand klassiker og et must til enhver rigtig fødselsdag. Her får du opskriften på de lækreste bløde fødselsdagsboller – Verdens bedste fødselsdagsboller, hvis du spørger mig 🙂

Jeg er stor fan af kardemomme i mine boller, så disse fødselsdagsboller indeholder naturligvis kardemomme. Du kan fint undvære det hvis du ikke er lige så stor fan af kardemomme som jeg.

Fødselsdagsbollerne kan fint fryses, men ellers er de også super gode dagen efter at de er bagt.

TIP: Prøv at tilsætte bageenzymer – og du vil opleve at hæveevnen forbedres, så dine boller bliver ekstra lette. Samtidig forlænges brødets holbarhed – Køb bageenzymer HER

Godt produkt når du bager fødselsdagsboller

En god vægt og måleskeer er et must når du bager, for det er vigtigt at du får den rigtige mænge af de forskellige ingredienser.

Jeg har et stort udvalg af køkkenvægte og -mål, til gode priser. Tag gerne et kik i min web-shop lige her: http://nyborgs-room.com/product-category/bagning/bageredskaber/maal-og-vaegt/

Eneste ingrediens, der er vejledende når du bager, er melet – Typen af mel er afgørende for hvor meget du skal bruge, så tilsæt altid melet lidt ad gangen. De fleste deje må gerne være lidt fugtige.

Når du laver brød, herunder også fødselsdagsboller, er det vigtigt at du ælter dejen i min 5 min, da den gluten der er i melet skal nå at udvikle sig og samle dejen – ellers kan du nemt komme for meget mel i din dej. Og der er ikke noget så ærgeligt som tunge hårde boller eller brød.

Denne dej skal være blød – også efter at du har æltet i mere end 5 min., så pas på ikke at komme for meget mel i.

MERE END 30 GODE TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP LIGE NU! – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

Fødselsdagsboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 24
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 150 g smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 700 g mel
  • Æg til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lune vand
  2. Tilsæt sukker og æg
  3. Tilføj smør, salt og kardemomme
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen
  5. Rør og ælt dejen i min 5 min – En fordel at gøre det i en maskine
  6. Dejen skal være blød og klistre lidt
  7. Lad dejen hæve tildækket i 45 min
  8. Ælt let og del dejen i 24 stykker
  9. Form dine boller og sæt dem på en beklædt bageplade (du kan fugte dine hænder med lidt smagsneutral olie – fx. solsikkeolie, så er det lidt nemmere)
  10. Lad dem hvile i yderligere 30 min
  11. Pensl med sammenpisket æg
  12. Bages ved 220 grader i 10-12 min

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Kommentarer: 3

  1. Signe Hansen 24. januar 2015 at 19:18 Reply

    er ked a og sige det men de skal ha lidt mere en 10-12 min

  2. Michele Bruun 25. januar 2015 at 15:28 Reply

    Signe hvor længe mener du de skal have? 🙂

  3. Jess Bartholdy 31. oktober 2015 at 11:44 Reply

    kan man ikke udskrive opskriften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *