Fastelavnsboller

Fastelavnsboller – Fastelavn er en fest. Børn går udklædt fra dør til dør og synger… “Boller op, boller ned, boller i min mave. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade…” Er du klar til at tage imod dem? Her får du opskriften på nogle lukkede fastelavnsboller, som du kan variere til det uendelige.. Velbekomme:-)

Fastelavnsboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 25
  • Sværhedsgrad: let

Ingredienser:

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • 150 g smør
  • 750 g hvedemel
  • Stykker af blød nougat, chokolade, creme, syltetøj – kun fantasien sætter grænsen
  • æg til pensling

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt sukker, kardemomme, æg, salt og smør.
  3. Rør melet i let efter lidt – Ælt indtil dejen er glat.
  4. Lad dejen hvile ca. 30 min.
  5. Del dejen i 25 stykker. Rul ud og læg dit fyld midt på. Fold godt sammen.
  6. Sættes på en beklædt bageplade.
  7. Bages ved 200 grader i ca. 12 min
  8. Pynt med glasur eller smeltet chokolade.

Udgivet den af

Tagged:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *