Fastelavnsboller

Fastelavnsboller – Denne skønne opskrift på fastelavnsboller indeholder en lækker vaniljecreme, remonce med marcipan og ikke mindst chokolade.

Denne opskrift på fastelavnsboller er indsendt af Mette Nielsen- Tak for opskriften Mette:-)

I Mettes opskrift på lækre fastelavnsboller er der både creme, marcipan remonce og chokolade – det er super lækkert.

Du kan selvfølgelig erstatte fyldet med dit eller familiens yndlingsfyld – Her hos os i Fam. Albrechtsen er blød nougat et KÆMPE hit i fastelavnsboller – og så er det super nemt 🙂

TIPS til produkter:

kagerulle

Super god kagerulle til alle formål. Klik for at komme til min webshop.

Rul dine fastelavnsboller ud med denne skønne kagerulle – Rullefladen er bredere end en alm. kagerulle og den ernemmere at håndtere. Find kagerullen i min web-shop med bageudstyr lige her: http://nyborgs-room.com/produkt/kagerulle/

Fastelavnsboller

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 18
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • DEJ:
  • 300 g. smør
  • 500 g. mel
  • 1 spsk sukker
  • 2½ dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 2 æg
  • VANILJECREME:
  • ½ vaniliestang, stang og konene
  • 5 dl. letmælk
  • 6 æggeblommer
  • 150 g. sukker
  • 40 g. majsstivelse
  • REMONCE:
  • 60 g. sukker
  • 100 g. smør
  • (100 g. marcipan, hvilket gør at de bliver meget søde, men op til en selv
  • Evt. chokolade

Fremgangsmåde:

  1. DEJ:
  2. Smuldr smør i melen ved først at hakke det i stykker med en kniv og derefter nulre det med fingrene. Tilsæt sukker.
  3. Lun mælken til den er lillefingrevarm, og rør gæren ud heri.
  4. Bland mælken i dejen sammen med æggene og ælt dejen til lækker blød – hvis den bliver for
  5. klistret så tilføj mel.
  6. Hæver 30 min.
  7. VANILJECREME:
  8. Kom vaniliestang- og korn i en gryde med mælken, bring det i kog.
  9. Kom majsstivelse i og pisk godt.
  10. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukker, til blandingen bliver hvid.
  11. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og sæt den over varmen.
  12. Lad cremen koge i 1 minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på.
  13. Hæld cremen over i en skål og stil det på køl til det skal bruges.
  14. REMONCE:
  15. Bland sukker og smør sammen (og evt. marcipan)
  16. SAMLING:
  17. Del dejen i 2 dele. Rul hver del ud ca. 35-40 cm x 35-40 cm
  18. Skær 9 kvadrater ud
  19. På hver kvadrat kommer du en stor tsk. creme og en tsk remounce også et stykke chokolade.
  20. Fold hjørnerne ind og sammen, sådan at dejen lukker tæt
  21. Sæt dine fastelavensboller på en beklædt bageplade.
  22. Lad dem hæve 20 min.
  23. Bages ved 200 grader C i ca 15 min.

Udgivet den af

Kommentarer: 7

  1. Jeanette Marie Bryde 22. februar 2014 at 15:25 Reply

    mums, dem skal jeg prøve at bage..

  2. Judy Hansen 31. januar 2015 at 12:14 Reply

    Igen en lækker god opskrift fra Pia tak for det 🙂 god weekend

  3. Inger Haupt 31. januar 2015 at 15:42 Reply

    Kunne spise en lige nu, men må vente med at bage. Du er bare så super Pia.

  4. Alice Jensen 31. januar 2015 at 19:33 Reply

    Skal prøves li kortkluppen.

  5. Anne Grethe Saxtoft 1. februar 2015 at 07:22 Reply

    Dem må jeg hellere skynde mig at lave. Lækkersulten!!!!!!!

  6. Anne Grethe Saxtoft 1. februar 2015 at 07:22 Reply

    Dem må jeg hellere skynde mig at lave. Lækkersulten!!!!!!!

  7. Else Lyngsø 3. februar 2015 at 10:12 Reply

    Skal det være smør!!!! Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *