Crinkle cookies med chokolade

Crinkle cookies med chokolade er nogle super lækre småkager. De har et smukt, sprødt ydre og en blødere indre kerne. Det er lige før man kan sige, at de er rullet i sne. Måske var jeg lidt inspireret af det fine snevejr i dag. Der skulle da bare bages 🙂

Sådan bager jeg crinkle cookies med chokolade

Jeg starter med at tænde ovnen på 180 grader C, så den kan blive godt varm.

I en skål røres sukker, æg og vaniljearoma godt sammen.

I en anden skål blandes mel, kakao, bagepulver og salt.

Smelt smørret ved svag varme. Tag gryden fra varmen og tilsæt chokoladen. Rør i gryden indtil chokoladen er smeltet.

Både melblandingen og smørblandingen tilsættes sukkerblandingen. Herefter skal dejen blot røres ensartet.

Det tager ikke ret lang tid at røre dejen. Det det er først når dejen er lavet, at tålmodigheden kommer på prøve. Dejen skal nemlig lige have et hvil i køleskabet, i ca. en time.køleskabet, inden der skal trilles 32 kugler. som skal trilles i flormelis.

Når kuglerne er trillet i flomelis sættes de på to beklædte bageplader og bages ved almindelig ovnvarme ved 180 grader C i ca. 14 minuttet – en plade ad gangen.

Mine crinkle cookies med chokolade køler af på bagepladen i ca. 10 minutter, inden de løftes over på en rist.

Så er der kun tilbage at lave en god kop kaffe eller te – Velbekomme 🙂

ALTID BILLIG FRAGT OG MASSER AF GODE TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

Her er der et lille udvalg af produkter fra min web-shop. Klik på billederne eller det link for at komme til shoppen: http://nyborgs-room.com/

Crinkle cookies med chokolade

Funktion Petits fours form

Crinkle cookies med chokolade

Funktion stor cupcakeform

Crinkle cookies med chokolade

Funktion mini muffinsform

Crinkle cookies med chokolade

Funktion fondant redskaber

 

 

 

 

 

 

 

 

Crinkle cookies med chokolade

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 32
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljearoma
  • 125 g mel
  • 50 g kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g smør
  • 25 g mørk chokolade
  • Flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Pisk sukker, æg og vaniljearoma godt
  2. Bland mel, kakao, bagepulver og salt
  3. Smelt smør. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen
  4. Rør indtil chokoladen er smeltet
  5. Tilsæt mel- og smørblandingen til din sukkermasse
  6. Rør dejen ensartet
  7. Stil dejen på køl i minimum 1 time – gerne til dagen efter
  8. Dejen deles i 32 stk., som trilles til kugler
  9. Tril kuglerne i flormelis
  10. Sæt dine crinkle cookies med chokolade på 2 bageplader, beklædt med bagepapir
  11. Bages ved 180 grader C. – ved almindelig ovnvarme – i ca. 14 min. En plade ad gangen
  12. Lad dine crinkle cookies med chokolade køle af på bagepladen i ca. 10 minutter inden de flyttes over på en rist og køler helt af.

Udgivet den af

Kommentarer: 4

  1. Annette Andersen 9. januar 2016 at 21:32 Reply

    De ser rigtig lækre ud – på hvilken rille i ovnen skal de bages ?

  2. Anne-Marie Holmgaard 10. januar 2016 at 18:58 Reply

    Dem vil jeg gerne prøve

  3. Lisbeth Winther Nielsen 10. januar 2016 at 20:38 Reply

    Blir de sprøde

  4. Alma Andersen 22. februar 2016 at 16:25 Reply

    ser lærket ud. skal de trykkes lidt flade?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *