Cornettocakes – chokoladekage i vaffel

Cornettocakes – en lækker chokoladekage bagt i isvaffel, toppet med flødebolleskum og overtrukket med chokolade og et drys hakkede hasselnødder på toppen. Inden i chokoladekagen finder du en kerne af karamel lavet på kondenseret mælk.

En rigtig sommer-version af den populære cupcaks 🙂

Gode produkter når du laver Cornettocakes

Stor engangssprøjtepose http://nyborgs-room.com/produkt/engangssproejeposer-50-stk/

1M tyl fra Wilton http://nyborgs-room.com/produkt/tylle-m1/

Fyldningstyl fra Wilton http://nyborgs-room.com/produkt/tyl-fyldningstyl/

Chokolade vandbad http://nyborgs-room.com/produkt/chokolade-vandbad/

Isvaffel holderhttp://nyborgs-room.com/produkt/isvaffel-holder/

Isvaffel holder

sprøjteposer

Store kraftige engangssprøjteposer

chokoladevandbad

Chokoladevandbadet som passer i de fleste gryder

 

1M-tyl

1M stjernetyl fra Wilton giver en smuk top på dine kager

 

Fyldnings-tyl-nr.-230

Fyldningstyl fra Wilton, gør det nemt at få en kerne af karamel

 

 

Cornettocaks

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 12
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 12 isvafler
  • ½ dåse kondenseret mælk (kogt til karamel)
  • 175 g mel
  • 175 g sukker
  • 50 g kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 150 g sukker
  • ½ dl vand
  • 75 g æggehvider
  • 150 g chokolade
  • Hakkede hasselnødder til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Hvis din kondenseret mælk ikke er købt som færdig karamel, så kog dåsen i 3½ time – helt dækket med vand – lad den køle helt af inden du åbner dåsen
  2. Sæt de 12 isvafler i isvaffel holderen
  3. Bland mel, sukker, kakao, bagpulver og vaniljesukker godt
  4. Tilsæt mælk og solsikkeolie lidt af gangen og rør din dej til chokoladekagen helt glat
  5. Fordel dejen i di 12 isvafler – indtil ca. 1 cm fra kanten
  6. Bag dine isvafler ved 180 grader i ca. 18-20 min
  7. Lad dem køle af.
  8. Sæt fyldningstyllen i en sprøjtepose og kom ca. ½ dåse karamel i posen.
  9. Sæt forsigtigt tyllen ned i hver isvaffel og løft stille og roligt imens du trykker karamellen ud i kagen – læg lidt ekstra på toppen af kagen.
  10. Hæld 150 g sukker og vandet op i en lille gryde – lade det koge et par minutter indtil det er lidt gylden i kanten.
  11. Pisk æggehviderne og tilsæt din sukker masse i en tynd stråle imens du pisker godt.
  12. Pisk i yderligere 10-15 min
  13. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl – her vil jeg anbefale 1M fra Wilton
  14. Top dine isvafler med flødebolleskummet
  15. Smelt chokoladen og dyp dine Cornettocakes her i og giv dem et drys hakkede hasselnødder.
  16. Lad chokolade sætte sig og de er klar til servering

Udgivet den af

Kommentarer: 4

  1. Helle Bertelsen Rytter 16. august 2015 at 20:04 Reply

    Kan man ikke bage kagen i muffins forme?

  2. Pia Nyborg Albrechtsen 1. juni 2016 at 13:46 Reply

    Isvaffel holderen finder I her: http://nyborgs-room.com/produkt/isvaffel-holder/

  3. Linda Johansson 2. juni 2016 at 13:14 Reply

    Hvor hurtigt bliver vaflerne bløde? Kan man bage dem f.eks. Aftenen før og stadig have en sprød vaffel?

  4. Anne Marie Andersen 4. august 2016 at 10:15 Reply

    Hvor køber man vaflerne ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *