Chokolademuffins – Store, saftige og bløde ala McDonald’s

Lækre store bløde chokolademuffins med KÆMPE stor chokoladesmag, lige som de muffins du kan købe på McDonald’s

Jeg har længe eksperimenteret i køkkenet for at nå frem til den helt perfekte opskrift på chokolademuffins. Nu tør jeg godt sige, at jeg har fået lavet den helt perfekte opskrift på chokolademuffins ala McDonald’s.

Sådan laver jeg store, bløde chokolademuffins

Æg, sukker og vaniljesukker piskes godt sammen i en skål. Når det er pisket godt sammen tilsætter jeg skyr og olie. Olien skal være en smagsneutral olie, så jeg har brugt solsikkeolie, da olie har en alt for kraftig smag.

Skyr kan fint skiftes ud med et andet syrligt mælkeprodukt. Når jeg skriver syrligt, er det fordi at det spiller sammen med den natron der skal i dejen og almindelig mælk vil ikke gøre det samme.

I en anden skål blander jeg de tørre ingredienser: mel, kakao, natron, bagepulver og salt. Mange vil sikkert undre sig over salt i en kage, men jeg syntes det fremhæver smagen af chokolade. Ja, faktisk bager jeg sjædent en kage uden at tilsætte lidt salt.

Melblandingen tilsætter jeg sukkermassen og rører dejen ensartet, inden jeg tilsætter de store chokoladestykker. Jeg har her valgt at bruge en mørk chokolade, men du kan vælge lige præcis den chokolade du bedst kan li’.

Jeg sætter 12 papirfome i en muffinsform, for at jeg er sikker på at mine chokolademuffins beholder den fine form under bagningen.

Fordeling af dej i muffinsforme kan nogen gange være en udfordring, da der nemt kan komme dej på både siderne af muffinsforme og på muffinsplade. Jeg bruger derfor den mekaniske iskugleske, som jeg syntes er helt genial at fordele dejen med.

Mine chokolademuffins skulle have 20 min. ved 175 grader C (almindelig ovnvarme). Bagetiden er dog vejledende, da der kan være stor forskel på ovne, så du må teste undervejs.

Bageudstyr jeg har brugt til Chokolademuffins

 

ALTID BILLIG FRAGT – OG MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

Store bløde chokolademuffins

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 12
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 1 æg
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3½ dl skyr (ylette eller ymer kan også bruges)
  • 1½ dl olie
  • 250 g mel
  • 3 spsk kakao
  • ½ tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g groft hakket chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker
  2. Tilsæt skyr og olie
  3. I en anden skål blandes melet med kakao, natron, bagepulver og salt
  4. Rør melblandingen i din sukkermasse
  5. Tilsæt chokolade og rør til det er fordelt
  6. Sæt 12 muffinsforme i din muffinsplade
  7. Fordel dejen til dine chokolademuffins i de 12 forme – Det er nemmest hvis du bruger en mekanisk iskugle ske
  8. Bages ved 175 grader C i ca. 20 min. (alm. ovnvarme)

Udgivet den af

Kommentarer: 2

  1. Annemette Mærsk Christensen 6. april 2016 at 19:09 Reply

    jeg har lige bagt og smagt dem og det er til dato de bedste muffins jeg har prøvet! tak for opskriften

  2. Bitten Eliasen 5. juli 2016 at 16:35 Reply

    Har bagt den i bradepande dobbelt portion
    Bare super lækker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *