Cheesecake med lakrids og chokolade

Cheesecake med lakrids og chokolade – Hvem elsker ikke bare cheesecake? Denne opskrift kombinerer lakrids og chokolade helt fantastisk – perfekt som dessert sammen med en god kop kaffe

Det er vigtigt at flødeosten ikke er en light udgave – I denne har jeg brugt den fuldfede Philidelphia ost.

chokolade-vandbad-siliconeSmelt din chokolade sikkert i dette chokolade vandbad – Undgå at der kommer damp i din chokolade så den skiller http://opskrift-kage.dk/produkt/chokolade-vandbad/

Cheesecake med lakridsvog chokolade

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 6
  • Sværhedsgrad: medium
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 250 g digestive
  • 100 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 300 g flødeost naturel, Philidelphia (ikke light)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk lakridspulver
  • 75 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Knus kiksene godt – mal dem evt. med en morter
  2. Smelt smørret og rør det i kiksene sammen med sukkeret
  3. Fordel kiksemassen i en springform ca. 22 cm (beklæd bunden med bagepapir) eller, hvis du ønsker portionsstørrelser i 8 små forme eller bageringe – pres det godt sammen
  4. Sæt bundene på køl imens du laver fyldet
  5. Rør ost og det kondenserede mælk let sammen
  6. Tilsæt vaniljesukker og lakridspulver – rør det godt
  7. Hæld massen ned i formen eller formene oven på din kiksebund
  8. Smelt chokoladen over vandbad og hæld over ostemassen – i tynde stråler på kryds og tværs
  9. Kør en tændstik rundt i det mønster du ønsker, så du blander overfladen lidt
  10. Sæt på køl natten over og server kold til en god kop kaffe

Udgivet den af

Kommentarer: 11

  1. Mirjam Lauridsen 15. september 2013 at 21:04 Reply

    Hvor mange er opskriften ca til?

  2. Maria Lykke Bentsen 15. september 2013 at 21:12 Reply

    Hvornår skulle jeg komme

  3. Guldborg M. Nielsen 15. september 2013 at 21:14 Reply

    Der står 6 portioner, Mirjam – så jeg vil gætte på at 3 – 4 voksne… kan få hvad de trænger til 🙂

  4. Mirjam Lauridsen 15. september 2013 at 21:34 Reply

    Tænker at Michaiah gir kage lørdag 🙂

  5. Dorte Arly Grønfeldt 16. september 2013 at 13:58 Reply

    Den skal med garanti prøves….Måske jeg skulle medbringe denne på torsdag Vivi;o))

  6. Heidie Larsen 7. november 2013 at 12:49 Reply

    skal der slet ikke bruges husblas?

  7. Opskrift-kage.dk 9. november 2013 at 08:06 Reply

    Hej Heidie, Nej, der er skal ikke husblas i denne. Server den straks, når du tager den ud af køleskabet. Hvis den står uden for køleskabet bliver den hurtig blød. Hilsen Pia 🙂

  8. Trine Troelsgaard 11. marts 2014 at 17:48 Reply

    Hmm, har glædet mig meget til at smage ostekagen men… den stivner ikke:( hvad gør jeg forkert? Skal man ikke piske kondenseret mælk og ost med håndmixer, og er det meningen det skal blive tykt? Hvis ja, så har jeg ikke pisket længe nok. Kagen har stået på køl i 23 timer og er ikke stivnet meget. Er villig til at prøve igen, hvis du kan fortælle hvad jeg gør galt 🙂

  9. Jytte Steen 18. juni 2014 at 07:24 Reply

    Er der andre der har oplevet at kagen ikke bliver stiv ?

  10. Karen Kristine Søndergård 18. juni 2014 at 20:29 Reply

    skal den kondenserede mælk ikke koges i dåsen først ??

  11. Elna Jensen 20. juni 2014 at 01:14 Reply

    Hvad kan man bruge i stedet for lakridspulver?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *