Brunsviger, med rørt dej – Skal ikke hæve

En super lækker og rigtig snasket brunsviger – her bagt på en rørt dej.

Denne brunsvier er super nem at lave og også en del hurtigere at lave end den traditionelle brunsviger, da denne bages med bagepulver i stedet for gær – Hvilket gør at du ikke skal vente på at dejen skal hæve.

Brunsviger – i sin almindelige form, med gærdej – er især kendt på Fyn. Det er kagen de fleste forbinder med den helt rigtige kage til kagemanden eller kagekonen.

I det nordjyske bliver brunsvigeren ofte serveret eller pyntet med flødeskum – og selvfølgelig masser af slik, hvis det er kagemandsudgaven.

Godt produkt når du bager brunsviger

ALTID BILLIG FRAGT – OG MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

firkantet-springform-storJeg har her valgt at bage min brunsviger i en stor firkantet springform. Fordelen ved at lave kagen i en springform er at den er super nem at få ud af formen.

Jeg beklæder formen med bagepapir i bunden – klemt fast af siden på formen. Siderne smører jeg blot med lidt smør eller oliespray. Dermed kan jeg nemt tage siden af formen og løfte kagen af bunden.

Formen jeg har brugt er denne lækre spring form, som du selvfølgelig kan købe i min web-shop med bageudstyr – Formen finder du lige her: http://opskrift-kage.dk/produkt/springform-36x23x8-cm/

ALTID BILLIG FRAGT – OG MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

 

 

 

 

Brunsviger

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 375 g mel
  • 1 nip salt
  • 3 tsk bagepulver
  • 3,75 dl mælk
  • 125 g smør, smeltet
  • 225 g smør, blødgjort
  • 200 g brun farin
  • 2 spsk mel
  • 1 spsk kanel

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker
  2. Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål
  3. Tilsæt melblandingen skiftevis sammen med mælken – rør dejen ensartet
  4. Tilsæt lidt efter lidt de 125 g smeltet smør til dejen.
  5. Hæld dejen op i en smurt form – ca. 36 x 23 cm
  6. Bland 225 g blødt smør med brun farin, mel og kanel
  7. Fordel sukkerblandingen over kagen
  8. Rør eller vend lidt ned i dejen med en kniv
  9. Bages ved 175 grader i ca. 30 min

Udgivet den af

Kommentarer: 6

  1. Skrubben Jane JD 17. september 2014 at 12:45 Reply

    Fyldet oven på, prøv med smør, brun farin og lidt lavkage creme , det gir den perfekte Fynske brunsviger nemlig :o)

  2. Birgitte Bendtsen 17. september 2014 at 18:06 Reply

    når kagen er bagt og den er kold SÅ PRØV AT FLÆKKE DEN OG BLAND KAGECREM OG FLØDESKUM SAMMEN OG KOM DET I KANON BI STIK VELBEKOM.

  3. Hanne Schytte 28. september 2015 at 06:01 Reply

    Lækker kage, men synes, at det er svært at få fyldet fordelt på den "bløde" dej. Gode fif??

  4. Camila Helena Luther 19. december 2015 at 16:56 Reply

    Lykkes din kage selvom dejen bar meget meget blød?

  5. Camila Helena Luther 19. december 2015 at 16:56 Reply

    *var

  6. Hanne Schytte 20. december 2015 at 20:08 Reply

    Ja, den blev ok, men det var besværligt at komme fyld på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *