Brød i hævekurv

Brød i hævekurv – Et godt brød bagt uden for meget mel bliver lidt mere blødt og lækkert. Når du lader det hæve i hævekurv holder brødet nemmere formen – og får en flot rustik overflade. Du kan nemt bage et brød der både smager bedre og ser meget bedre ud en dem du kan købe…

hævekurvHar du ikke en hævekurv, kan du købe den i min webshop med bageudstyr – Du finder den lige her: http://opskrift-kage.dk/produkt/haevekurv-rattan-35x15x7/

Brød i hævekurv

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 6
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Brød

Ingredienser:

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 450 g mel
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 200 g groft rugmel

Fremgangsmåde:

  1. Rør gæren ud i det lune vand
  2. Tilsæt sukker og mel (gem lidt af melet) – rør godt
  3. Tilsæt salt og olie og det grove rugmel
  4. Rør i ca. 10 min – gerne i røremaskine
  5. Lad dejen hvile i 20 min.
  6. Ælt dejen kort med det sidste mel og form det til et aflangt brød
  7. Drys din hævekurv godt med mel
  8. Læg brødet i formen og lad et hæve i 2 timer under et klæde
  9. Drys en pizzasten med lidt mel og sæt den midt i ovnen
  10. Varm ovnen op til 250 grader C
  11. Vend forsigtigt dit brød ud på den varme pizzaplade
  12. Bag i 5 min og skru varmen ned på 200 grader C og bag brødet i yderligere 30 min.

Udgivet den af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *