Bountykage

Bountykage – for alle os som bare elsker den lækre bounty chokoladebar. Bountykagen er en nem kage at lave – og et kæmpe hit hos både store og små.

Lav den gerne dagen før, sæt den i køleskabet og server den kold.. – MUMS 🙂

Chokolade vandbadSmelt dit chokolade sikkert i dette chokolade vandbad, som passer til de fleste gryder http://opskrift-kage.dk/produkt/chokolade-vandbad/

Det er super vigtigt at der ikke kommer damp eller vand ned i din chokolade, for så skiller den.

Bountykage

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 4 æggehvider
  • 140 gram flormelis
  • 140 gram kokosmel
  • 1 nip salt
  • 4 æggeblommer – pasteuriseret
  • 60 gram flormelis
  • 50 gram smør
  • 100 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Pisk hviderne stive
  2. Bland flormelis, kokosmel og salt – vend det forsigtigt i hviderne
  3. Hæld dejen i en smurt springform
  4. Bages ved 175 grader C. i 45 minutter – på nederste ovnrille
  5. Lad kagen køle af
  6. Smelt smør og mørk chokolade over vandbad og lad det køle af
  7. Pisk de pasteuriserede æggeblommer med flormelis og vend det i ckokoladeblandingen
  8. Placer kagen på en rist og overtræk kagen med din chokoladetopping
  9. Server din bountykage kølig

Udgivet den af

Kommentarer: 15

  1. Jane Jul Storkborg 11. oktober 2013 at 16:27 Reply

    Kunne man bage den i muffinsforme i stedet for?

  2. Opskrift-kage.dk 17. november 2013 at 19:59 Reply

    Hej Jane – Ja, det kan du godt – du skal dog forkorte bagetiden. Vil tro at de så skal have 20-25 min istedet for. Hilsen Pia

  3. Jannie Hellbrandt 1. september 2014 at 20:34 Reply

    hvor mange vil du tro, der er til??

  4. Jeanne Fogdal 1. september 2014 at 21:08 Reply

    Ved godt kokos er en stor del af kagen. Men kan det undværes. Kan ikke tåle det. Men kagen lyder lækker

  5. Connie Pagh Rasmussen 2. september 2014 at 00:41 Reply

    Jeg ville prøve med havregryn, hvis jeg var dig. Jeg er selv ikke vild med kokos, så selv i en drømmekage, putter jeg havregryn i, i stedet for kokos 🙂

  6. Anja Skytte 2. september 2014 at 03:03 Reply

    Jeg spørger nok dumt, men skal chokolade og smør smeltes sammen?

  7. Mille Oxenbøll 2. september 2014 at 05:13 Reply

    Skal smør og chokolade smeltes sammen?
    Sker der noget ved ikke at bruge pasteuriserede æggeblommer?
    Og skal den smeltede topping bare hældes på kagen som den er. Eller skal kagen køle af først? 🙂

  8. Natacha Signe Petersen 2. september 2014 at 05:51 Reply

    Kagen skal altid køle af før du lægger topping på kagen, ca 30-40 min så burde den være kold nok 🙂 Ang om smør og chokoladen kan smeltes er jeg i tvivl om da jeg ikke helt ved om chokoladen kan risikere at skille. Men da det står sådan i opskriften havde jeg nok bare fulgt den og prøvet mig frem 🙂 Og at du vælger ikke at bruge pasteuriserede æggeblommer eller alm æggeblommer er bedøvende, jeg har lavet den uden æg også da jeg foretrækker det sådan 🙂

  9. Pernille Juhl 2. september 2014 at 06:22 Reply

    Der skulle ikke ske noget ved at smelte smør og chokolade sammen 🙂

  10. Rita Thomsen 2. september 2014 at 07:46 Reply

    Hvor stor er tærteformen.

  11. Heidi Suaning Haugaard 4. september 2014 at 21:20 Reply

    Kan den fryses?

  12. Hanne Bjerge Olsen 23. januar 2015 at 16:52 Reply

    De pasteuriserede æggeblommer er for ikke at få salmonella. Hvis du bruger alm. æggeblommer, skal æggene koge et par sekunder for at undgå salmonella.

  13. Tove Sloth Vinther 24. januar 2015 at 08:23 Reply

    I dag skulle det faktisk være helt sikkert at bruge almindelige æg!

  14. Heidi Bergmann Dalsgaard 1. september 2015 at 17:37 Reply

    Har lige prøvet en opskrift næsten magen til denne – toppingen helt magen til. Kagen blev okay, men toppingen stivner ikke, er det meningen?

  15. Inge Pallesen 21. april 2016 at 06:04 Reply

    Hos min hedder denne kage "Islandsk Islagkage" og jeg har bagt den rigtig mange gange. Jeg bruger en springform med bagepapir. Den bliver skøn når den bliver frosset og serveret halv optøet med flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *