Bikuber – Marengs fyldt med fløde og chokolade

Bikuber – Marengs fyldt med fløde og chokolade – er en vanvittig nem og super lækker kage, som kan serveres til kaffen eller efter en god middag som dessert.

Det er vist ingen hemmelighed at jeg har en svaghed (læs STOR svaghed) for marengs. Jeg syntes simpelthen det er SÅ fantastiks at man kan lave noget så lækkert med så få ingredienser. Samtidig kan de tylles i alle mulige former, indfarves i alverdens farver. De kan bruges alene som en slags småkage, som pynt på kager og her fyldt med flødeskum og lækkert choklade.

Sådan laver jeg bikuber

(Ingredienslisten og kort vejledning findes nederst på siden)

Jeg har tidligere lavet bikuber, hvor jeg syntes det var svært at få dem hule nok til at de kunne indholde nok fløde og chokolade. Så denne gang skulle jeg prøve en ny metode.

Jeg tog min cupcakeform til 12 cupcakes og vendte den med bunden i vejret og så sprayede jeg bagsiden med bagespray. På den måde kunne formen støtte mine bikuber og sikre at de blev nogenlunde lige store. Bonus var selvfølgelig også at hulrummet blev stort nok til at der kunne komme med fyld i 🙂

Bemærk: Jeg bruger 2 cupcakeforme til 10 bikuber, så de ikke står for tæt – begge plader bages samtidig.

Jeg har brugt stjernetyllen M1 tyllen fra Wilton, frem for en en rund tyl, da jeg godt kan li’ det ekstra spil det giver, yderligere giver den en overflade, som sikrer at der kan ligge sig endnu mere kakao på toppen.

Tyllen sætter jeg blot direkte i en engangssprøjtepose, hvori jeg har klippet et passende hul. Det er ikke nødvendigt med en tylkobler, med mindre du ønsker at skifte tyl undervejs.

Bikuberne tylles rundt og op indtil de lukkes i en spids. Jeg har bagt dem ved 100 grader C – varmluft. De er bagt ca. 60 minutter hvorefter jeg slukkede ovnen og lod dem stå i ovnen til næste dag.

Jeg har her givet de færdige og afkølede bikuber lidt perlemorsspray, som giver bikuberne lidt ekstra glans.

De kan laves i god tid i forvejen. Jeg opbevarer dem i en kageæske af pap – og så er der lynhurtig lækker kage når der kommer gæster eller vi selv har lyst til noget lækkert.

Inden servering pisker jeg fløde til skum og vender groft hakket chokolade heri. Bikuberne fyldes og drysses med kakao. Jeg har kakao stående i en lille stødåse, så det altid er nemt at give et drys kakao.

Gode produkter når du laver bikuber

I ovenstående har jeg markeret de produkter jeg selv har brugt, med links – Hvis du klikker på dem kommer du til min web-shop med bageudstyr.

Se evt. mine øvrige opskrifter med marengs…

Marengsroser – smukke roser, som vil pryde ethvert kagebord: http://opskrift-kage.dk/marengs-roser/

Forårslagkage – Marengslagkage med moccaskum og chokolade: http://opskrift-kage.dk/foraarslagkage/

Små marengslagkager med lakrids og chokolade: http://opskrift-kage.dk/sma-marengslagkager-med-lakrids-og-chokolade/

Marengsjuletræer – Marengs lavet som små juletræer: http://opskrift-kage.dk/marengs-juletraeer/

 

Bikuber

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 10
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: Kage

Ingredienser:

  • 6 æggehvider
  • 400 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • Evt. perlemorsspray
  • ½ l fløde
  • 300 g groft hakket chokolade
  • kakao til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehviderne stive
  2. Bland sukker og vaniljesukker og tilsæt lidt efter lidt – imens du pisker
  3. Pisk i 10-15 min
  4. Spray bagsiden af 2 cupcakeforme med bagespray
  5. Hæld massen i en sprøjtepose med M1 tyl og og tyl omkring på bagsiden af muffinspladen – Bevæg dig rundt og op i en top. (brug hveranden, så de ikke vokser sammen)
  6. Bages ved 100 grader C (varmluft) i ca. 60 min – Lad dem gerne stå i ovnen indtil ovnen er kold eller til næste dag.
  7. Spray evt. dine dine bikuber med perlemorsspray
  8. Pisk fløden til skum og vend det hakkede chokolade i
  9. Fyld dine bikuber med fløde/chokolade
  10. Drys let med kakao og de er klar til servering

Udgivet den af

Få direkte besked om super tilbud på bageudstyr fra Nyborgs-room.com

Når jeg nedsætter prisen på bageudstyr i min webshop, så sender jeg en email, så du kan nå at få fingrene i de gode tilbud. Hilsen Pia 🙂
* Skal udfyldes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *