Æblekage – Push up kage

Æblekage er en gammel dansk klassiker, her serveret i en helt ny udgave.

Push up kage er det helt nye hit – en sjov og anderledes måde at servere kage på. push up kage er tilmed praktiske, for med den fine push up form kan du nu nemt medbringe kage med fyld på fx. din næste skovtur.

Push up formen består af en beholder med en glidende bund, som skubbes op af en pind – samt et låg, så dine kager nemt kan tages med på tur.

Jeg har her lavet æblekage, som vi alle kender den – min æblekage her her lavet med en hjemmelavet æblegrød, hvor æblerne ikke er kogt helt ud, samt markroner og selvfølgelig flødeskum.

ALTID BILLIG FRAGT – OG MASSER AF TILBUD PÅ BAGEUDSTYR I MIN WEBSHOP – KLIK HER FOR AT SE ALLE TILBUD

 

Æblekage

  • Forberedelse:
  • Bagetid:
  • Total tid:
  • Portioner: 8
  • Sværhedsgrad: let
  • Type: kage

Ingredienser:

  • ½ dl vand
  • 500 g æbler
  • 50 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • ca. 25 markroner
  • 2 dl fløde
  • evt. lidt mandler til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og skær æblerne i mindre stykker
  2. Kog æblerne med vand og den flækkede vaniljestang
  3. Kog til æblegrøden har den rette konsistens – pas på at det ikke koger for længe, for så bliver æblerne brune og der må godt være lidt bid i dem.
  4. Afkøl æblegrøden
  5. Saml dine push up forme – vigtigt at pinden er sat på inden du begynder
  6. Knus markronerne
  7. Pisk fløde til skum
  8. Kom lidt æblegrød i bunde af dine forme – ca 1½ cm
  9. Dernæst lidt knuste markroner og fløde (gerne med en sprøje
  10. Fortsæt til formene er fyldte og slut af med at tylle lidt fløde på toppen
  11. Drys evt. med lidt mandler

Udgivet den af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *